“Gister was ik de bruid”

0

SNEEK – Dat zullen de  meeste van de 30 vrouwen gedacht hebben, toen ze verschenen op het thema feest ‘Trouwfeestje’ van dansschool Vergonet. Compleet met bruidegom en hun eigen of geleende trouwjapon voelden ze zich wel heel speciaal. Een op zijn zachtst gezegd heel opmerkelijk gezicht, al die witte maar ook anders gekleurde bruiden.

In voorbereiding waren de bruidsjurken vermaakt of gepimpt om de bruidjes van toen nog een keer te laten stralen. Sommigen waren stevig aan de lijn gegaan om nog een keer hun trouwjurk aan te kunnen. Men had zelfs trouwboeketten en corsages meegenomen om het geheel te complementeren. Wel heel speciaal was de trouwjapon uit 1942 die in stemmig zwart de oorlogsjaren in herinnering bracht. Vol trots droeg een kleindochter deze speciale jurk van haar oma, die toen getrouwd was.

Andere bezoekers kwamen als dag gast, getuige of familie van het ,,bruidspaar’’. Het themafeest verliep traditioneel met vernieuwde trouwgeloftes, dansen en natuurlijk stukjes tijdens de ,,receptie”, polonaise en natuurlijk werd er mee gezongen met lee Towers ,,You never walk alone’’ Menig traantje werd gelaten als er herinnering aan die ene speciale dag.

Foto Dansschool Vergonet

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend