Zandhotel in de prijzen bij Eropuit in Eigen Land

0

SNEEK – Het zandhotel op het parkeerterrein aan de Oppenhuizerweg in Sneek, deel uitmakend van het Zandsculpturenfestival, is bij ‘Eropuit in Eigen Land’ in de prijzen gevallen. In de categorie bijzondere overnachtingen scoorde het initiatief van het Zandsculpturenfestival in Sneek een tweede plaats. Afgelopen jaar hebben de bezoekers van de website http://www.eropuitineigenland.nl kunnen stemmen op hun favoriete accommodatie, restaurant en/of dagje uit.

Zandhotel

Zandsculpturen Opening en NK 8-1327Op woensdag 3 september 2014 opende het eerste Zandhotel ter wereld zijn deuren geopend in Nederland. Het Zandsculpturen Festival Friesland in Sneek bood bezoekers tijdelijk de mogelijkheid om te logeren in een “magische wereld van zandsculpturen”. Het luxueuze onderkomen is geïnspireerd door de welbekende IJshotels in Zweden en Finland, waar men kan overnachten in een hotel gebouwd van ijs. Voor de Haagse Evenementenorganisator Global PowWow aanleiding om dit unieke concept ook in zand te ontwikkelen.

Er is gekozen voor een mooie combinatie van hoogwaardige voorzieningen, maar dan wel volledig in de stijl van zandsculpturen. Het Zandhotel is verwerkt in een zandsculptuur van 8 meter hoog, dat het stadje “Bedrock” uit de Flintstones uitbeeldt. Dit in verband met het thema van het Festival dit jaar: Hollywood. Ook in de hotelkamer zelf staan zandsculpturen, en de zanderige muren en het zandplafond maken het geheel compleet.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend