Nationale Molendag op molen De Rat IJlst

0

molen-de-rat-vanaf-het-waterIJlst – Traditiegetrouw maken de molenaars van molen De Rat er op zaterdag 9 mei een groot feest van op Nationale Molendag. De gehele dag is de molen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Er worden onder meer demonstraties houtzagen gegeven en zijn er voldoende vrijwilligers om tekst en uitleg te geven. Maar ook kan men genieten van gratis vaartochjes met de molenpraam of molenbok. Ook aanwezig is de stoomboot Ald Fryslan.

Naast het bezichtigen van deze fraai gerestaureerde boot kan men ook aan boord stappen om een vaartochtje te maken. Voor het eerst dit jaar heeft de in IJlst bekende Urker visboer aangeboden om een demonstratie visroken te verzorgen. De poon en paling zullen worden gerookt met beukenhout, geleverd door de molen. Het spreekt voor zich dat men deze vis ter plaatse kan nuttigen.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend