Komende maanden verkeershinder bij Bolsward

0

kruiswaterbrug bolswardBolsward – Van vrijdag 29 augustus t/m 5 oktober moet wegverkeer rekening moeten houden met verkeershinder bij het kruispunt bij Bolsward. De provincie Fryslân en Rijkwaterstaat voeren dan wegwerkzaamheden uit op de A7 en de op het kruispunt bij Bolsward in provinciale weg van Bolsward naar Workum (N359). De op- en afritten van de A7 (afrit 17) worden vanaf vrijdag 29 augustus afgesloten. Op maandag 6 oktober zijn provinciale weg en de op- en afrit van de A7 weer open voor het verkeer.

Werkzaamheden rotonde

Vanaf 1 september t/m 5 oktober werkt aannemer Haarsma Groep uit Tjerkwerd in opdracht van de provincie Fryslân aan het kruispunt bij Bolsward. Het gaat om het kruispunt dat in de provinciale weg van Bolsward naar Workum ligt. Op dit kruispunt sluiten de op -en afritten van de A7 aan. Het kruispunt wordt omgebouwd tot een rotonde. De provincie pakt dit kruispunt aan in opdracht van Rijkswaterstaat. Door een rotonde aan te leggen hebben weggebruikers straks een beter overzicht waardoor de veiligheid beter wordt.

Verkeershinder

Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen tijdens de werkzaamheden worden de op -en afritten van de A7 afgesloten. Maar het verkeer op de provinciale weg kan via een by-pass door blijven rijden. De parallelweg van Bolsward tot Ymswâlde is in deze periode alleen beschikbaar voor fietsverkeer. Het landbouwverkeer moet dan vanaf de afslag Ymswâlde op de provinciale weg tot aan de stoplichten bij Bolsward rijden en vice versa.

Alleen het laatste weekend van 3 t/m 5 oktober zijn zowel de op -en afritten gestremd als de provinciale weg.

Omleidingsroutes

De omleidingsroute voor 29 augustus t/m 2 oktober gaat via de dichtstbijzijnde op- en afritten naar de A7. Dit zijn afrit 16 Makkum/Witmarsum en afrit 18 Bolsward-Oost. De omleidingsroute voor weekend gaat over Sneek – Woudsend – Balk en vice versa.

Meer informatie kunt u vinden op www.fryslan.nl/bolsward.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend