Ton van Dijk beoogd directeur CH2018

0

ton van dijk wikimediaSneek – Ton F. van Dijk zal worden voorgedragen als de nieuwe directeur/CEO van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. De Raad van Toezicht zal naar verwachting na de zomer deze benoeming bevestigen. De leden van de sollicitatiecommissie zien Ton F. van Dijk als een enthousiaste en toegankelijke directeur met een sterke benadering en zakelijke inslag. Met zijn ruime ervaring is hij de aangewezen persoon om CH2018 te leiden, zo meldt de organisatie op hun Facebook pagina.

Trots

Ton F. van Dijk is zeer trots dat hij Leeuwarden en Fryslân mag presenteren op een Europees podium: “Leeuwarden maakt een enorme verandering door, daar wil ik graag bij zijn en er voor zorgen dat dit ook in de rest van Nederland en Europa zichtbaar en tastbaar wordt. Het blijvende positieve effect van Leeuwarden-Fryslân 2018, daar wil ik me voor inzetten.” Na de formele benoeming zal een openbare informatiebijeenkomst worden georganiseerd waarbij belangstellenden persoonlijk kennis kunnen maken met Ton F. van Dijk. Zodra een datum en locatie bekend zijn, volgt daarover verdere informatie.

Gepokt en gemazeld in medialand

Ton F. van Dijk is 51 jaar en woont in Haarlem. Hij heeft een indrukwekkende en jarenlange carrière opgebouwd binnen de Nederlandse omroepen. Hij is eerder werkzaam geweest als tv-journalist en omroepbestuurder. Hij werkte als directeur en hoofdredacteur van de Amsterdamse omroep AT5 en was directeur televisieprogrammering bij de Publieke Omroep. Hij is als bestuurder actief geweest voor verschillende bedrijven en stichtingen, waaronder De Persgroep en Eredivisie Media. Op dit moment is Ton F. van Dijk algemeen directeur van de IKON en voorzitter van de goede doelenstichting van Omroep Max, Max Maakt Mogelijk. (bron Ondernemend Friesland)

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend