Expositie Lydia de Jonge en Els Slot in Galerie Bax

0

gedraaide-tors-2[3]Sneek – In Galerie Peter Bax aan de Singel te Sneek vindt van 7 december tot en met 18 januari 2014 een nieuwe expositie plaats met schilderijen van Lydia de Jonge en bronzen beelden van Els Slot. De expositie start zaterdag 7 december met een inloopdag van 10.00 – 17.00 uur. In de namiddag wordt de inloopdag opgeluisterd met muziek gespeeld door studenten van het Kunstencentrum Atrium. Iedereen is hierbij van harte welkom, ook zonder uitnodiging.

Lydia de Jonge, geboren in 1952 te Borculo, volgde haar opleiding aan de Academie voor Kunst en Industriële Vormgeving te Enschede. Ze volgde teken- en schilderlessen van onder andere Johan Haanstra, Reinier Lucassen en Sipke Huismans. In 1980 studeerde zij af bij Hans Ebeling en Ernst Vijlbrief.

Zij heeft door de jaren heen een expressionistische stijl van schilderen ontwikkeld die gebaseerd is op de werkelijkheid, visuele indrukken, stemmingen en herinneringen die ze omzet in haar eigen realiteit. Ook laat zij zich inspireren door haar verre reizen naar o.a. Brazilië en veelvuldig naar de Nederlandse Antillen (Bonaire).

Schilderijen-voor-Peter-Bax[5]

De mede exposant Els Slot komt uit Haarlem. Zij is geboren op 26 november 1945 te Amsterdam. Het beeldend bezig zijn is haar hele leven in allerlei vormen belangrijk voor haar geweest. Haar opleiding is een klassieke. Zij kreeg lessen en adviezen van beeldhouwers gedurende zeven jaren. Haar leermeesters waren Gerrit van Ee en Job Goldenbelt.

Vanaf 1985 maakt zij beelden in brons. De vormen en sculpturen zijn zowel geabstraheerd figuratief als abstract. De stilering, gladde afwerking en levendige patina’s zorgen voor warme beelden met een hoog aaibaarheids gehalte. De beelden zijn soms ritmisch vaak verstild, maar nodigen altijd uit om aangeraakt te worden

Meet & Greet

De laatste expositiedag vindt er weer een Meet & Greet plaats, waarbij gegeten kan worden met de kunstenaars aan tafel. Hiervoor dienen geïnteresseerden zich aan te melden.  De openingstijden van de Galerie zijn: Dinsdag t/m vrijdag 13:30 – 18:00 uur, donderdag koopavond 19:00 – 21:00 uur, zaterdag 10:00 – 17:00 uur.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend