Debuutsingle Friese pianist/zanger Wiebe Kaspers

0

Wiebe-KaspersLeeuwarden – De in Jorwert opgegroeide pianist/zanger Wiebe Kaspers presenteert aanstaande vrijdag 1 november in het radioprogramma Noardewyn van Omrop Fryslân zijn debuutsingle ‘It Gouden Fjild’.  Kaspers heeft na tal van muzikale projecten, waaronder eigen jazzformaties, popbands, een klassiek pianokwartet en het begeleiden van zangers, een helder doel voor ogen met zijn solocarrière: ‘Ik wol besykje om it sjenre fan Fryske lústerferskes te ferjongjen, te ferhipjen, wylst it syn ynhâld behâld. Neist in degelik strykkwartet spylje dan ek Florian den Hollander (bas) en Mats Voshol (drums) mei, foar in strakke groove.’

Wiebe Kaspers is vorig jaar afgestudeerd aan de masteropleiding muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium, nadat hij twee jaar ervoor succesvol de piano jazz&pop-opleiding van hetzelfde conservatorium had afgesloten. Hij speelde vorig seizoen met zijn muziektheaterduo Hammer & Kaspers in een overvolle zaal in de Harmonie, en tourt dit seizoen langs verschillende podia in Friesland met zijn soloconcert Muziek!.

Kaspers liet ‘It Gouden Fjild’, een bewerking van Sting’s Fields of gold, opnemen door Nico Outhuijse, in zijn studio ‘The Grien Room’ in Leeuwarden; Syb van der Ploeg produceert de single. ‘Ik fyn Wiebe in grut talint. Eltse kear dat ik him It Gouden Fjild spyljen hear, bin ik ûnder de yndruk, en krij ik einepikefel’, aldus Syb.

De single wordt vrijdagmiddag gepresenteerd tussen 13:00 en 16:00 op Omrop Fryslân radio.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend