Column Praktijk Bogaard

0

Relationele contractbreuk

Mark heeft al langere tijd het gevoel dat er iets aan de hand is met zijn vriendin Femke. Ze gedraagt zich anders dan hij gewend is. Enerzijds heel vrolijk, maar ook ineens heel kritisch of afwerend. En ze is steeds vaker de hort op met vriendinnen. Wanneer hij, tegen hun afspraken in, door haar mobiele telefoon surft, stuit hij op intieme berichtjes tussen Femke en een collega. Mark wordt overspoeld door allerlei tegenstrijdige emoties. Boosheid, verdriet, angst en gevoel van vernedering. Allerlei vragen spoken voortdurend door zijn hoofd. Mankeert er iets aan mij, waarin ben ik tekort geschoten, waarom is ze niet bij me gekomen?

Mark besluit Femke te confronteren. Ze schrikt en toont zich vervolgens erg verdrietig. Ze heeft zich heel rot en verward gevoeld de afgelopen periode. Het was niet haar intentie Mark te bedriegen. Iets dat leuk, maar onschuldig begon, is uit de hand gelopen. Er ontwikkelden zich gevoelens van verliefdheid. En daar had ze niet op gerekend. Ze heeft zich vreselijk schuldig gevoeld en was bang het aan Mark te vertellen uit angst hem kwijt te raken.

Mark en Femke willen graag met elkaar verder. Dit blijkt echter niet zo simpel. Mark blijft achterdochtig en heeft de neiging om Femke voortdurend te controleren. Daarnaast heeft hij veel vragen en wil hij steeds praten over wat er allemaal gebeurd is tussen Femke en haar collega. Femke probeert geduldig te zijn en antwoord te geven op alle vragen, maar merkt dat dit niet tot een oplossing leidt…

Wanneer partners samen kiezen voor een monogame relatie, betekent vreemdgaan een contractbreuk, die de toekomst van de relatie onder druk zet. Er is sprake van een relatiecrisis. Vaak komen partners hier niet samen uit. Een relatietherapeut kan helpen om met elkaar in gesprek te blijven en de relatie opnieuw vorm te geven.

Mark en Femke besluiten in therapie te gaan. Ze willen graag terug wat ze samen hadden. Het zal echter nooit meer zijn zoals voorheen. Maar het hoeft niet slechter te zijn. Het zal anders zijn…

Is je interesse gewekt, kijk dan voor ons totale dienstenpakket op www.praktijkbogaard.nl  of bel 0515-418515

team-bogaards

Praktijk Bogaard in Sneek is een kleinschalige praktijk voor individuele psychotherapie, psychiatrie, relatie- en gezinstherapie. De praktijk wordt enthousiast gerund door Esther en Pieter-Jan Bogaard. Wij bieden een breed aanbod aan therapieën en stemmen onze behandeling zorgvuldig op uw wensen af

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend