Bomvolle Galerie bij prijsuitreiking kleurplaten Waterpoort

0

opening-kinderexpositie-bax-kleurplaten-waterpoortSneek – De kleurplaatexpositie “400 jaar Waterpoort, symbool van Sneek” werd op donderdagavond voor publiek geopend. De lange voorbereiding van de heren Bax, die voor de kleurplaatactie de medewerking van het bedrijfsleven en de ‘vrienden van de galerie’ hadden ingeschakeld, heeft zijn vruchten afgeworpen. “Nog nooit hebben wij zoveel bezoekers ineens mogen verwelkomen”, aldus een zichtbaar enthousiaste Peter Bax.

Wethouder Gea Akkerman reikte de 52 prijzen samen met galeriehouder Redmer Bax uit. Zij kwam niet toe aan een toespraak vanwege de enorme opkomst. Ruim 250 bezoekers deden de galerie aan, die niet gelijktijdig op de galerie etage een plekje konden vinden.

Van de 22 deelnemende scholen zijn ruim 3.000 kleurplaten binnen gekomen. De schoolprijs werd gewonnen door de Johannes Postschool uit Sneek. De expositie duurt tot en met 12 oktober.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend