Winnaars kleurplaten wedstrijd Waterpoort bekend

0

kleurplaten-waterpoort-jurySneek – Van 27 september tot en met 12 oktober vindt er een bijzondere expositie plaats bij Galerie Peter Bax. Basisschool leerlingen van 22 scholen in en rondom Sneek hebben de unieke gelegenheid gekregen om hun kleurplaat tentoon te stellen in een échte Galerie. “Nadat de afgelopen expositie “400 jaar Waterpoort” met daarin Waterpoorten geschilderd of gefotografeerd door ruim 20 professionele kunstenaars al een groot succes bleek, is het nu de beurt aan de basisschool leerlingen van Sneek en omgeving. Aan hun is het nu er ook een succes van te maken”, aldus Redmer Bax.

De actie staat in het verlengde van de ideeën die de jonge galeriehouder ingebracht heeft in de culturele sector om kinderen zo dicht mogelijk bij de kunst te brengen. Met het exposeren in een échte Galerie tracht hij dit bij gemeente, ouders en scholen onder de aandacht te brengen. Zonder subsidie maar vaak in samenwerking met ondernemers en vrienden van de galerie is Galerie Peter Bax in staat met enige regelmaat acties te organiseren op non commerciële basis. Hieronder vallen thema-exposities, exposities van nieuw talent, maar ook een aantal educatieve activiteiten die de galerie al sinds haar oprichting in 1992 onderneemt.

Deskundige jury

Op dinsdag 17 september is de jury, bestaande uit Wigle Sinnema (Wethouder van Súdwest-Fryslân), Jan Potma (Kunstenaar en docent Academie Sneek) en Jan Adamse (Kunstenaar en docent kunst- en decoratieschilderen), bijeengekomen om uit de duizenden ingezonden kleurplaten 48 prijswinnaars te selecteren. Na een middag beoordelen zijn ze tot overeenstemming gekomen. Van groep 1 tot en met 8 exposeren steeds 3 prijswinnaars, waarvan hun werk ook nog eens wordt ingelijst

Juniorkunstuitleen

Onder de prijzen worden ook een aantal abonnementen voor de Juniorkunstuitleen uitgereikt. Kunstuitleen voor kinderen van 0-18 jaar. Naast het lenen en sparen voor een kunstwerk, wordt er door junior abonnees tevens een deel van het abonnementsgeld aan KiKa gedoneerd. De Galerie verdubbelt dit bedrag per abonnee.

Feestelijke opening

De winnaars worden uitgenodigd om als middelpunt aanwezig te zijn tijdens de feestelijke speciale “vernissage” op donderdagavond 26 september 2013 om 19.00 uur, waarbij ook de sponsoren van de kleurplaatactie worden uitgenodigd. Eenmaal over de rode loper zal de kinderchampagne rijkelijk vloeien. Ouders, vrienden, familie en kennissen zijn uiteraard van harte welkom. De opening zal worden verricht door de Sneker wethouder van de Gemeente Súdwest-Fryslân Sjoerd Tolsma.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend