Wigle Sinnena opent Waterpoort-tentoonstelling

0

Opening tentoonstelling 400 jaar waterpoort 5Sneek – Wethouder Wigle Sinnema heeft zaterdagmiddag in een bomvolle Galerie Peter Bax aan de Singel in Sneek een van de hoogtepunten van het jubileumjaar van de Sneker Waterpoort, de tentoonstelling 400 jaar Waterpoort geopend. Galeriehouders Peter en Redmer Bax hadden zich verzekerd van de deelname van ruim 20 Nederlandse kunstenaars, die allen in hun eigen stijl en discipline een Waterpoort aan de expositie bijdragen. Er waren zoveel belangstellenden, die de ‘explosie van Waterpoortkunst’ wilden bekijken, dat de bovenverdieping van Galerie Bax, waar het werk van de kunstenaars te bewonderen is, al snel het karakter van een harington kreeg waar in no-time sauna-achtige temperaturen werden bereikt.

Opening tentoonstelling 400 jaar waterpoort 2 (1)

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Christiaan Afman, Peter Boersma, Jeroen Deen, Coby Doevendans, Julius van Dijk, Albertine Feenstra, Reinier Knol, Corrie Kuipers, Jip Merkies, Tjeerd Landman, Suzanne Landman, Jan van der Meulen, Jan Potma, Han Reeder, Gert Jan Slotboom, Tryntsje Snelter-Folmer, Jan van Tuinen, Marianna van Tuinen, Rie Veeter, Ad Verstijnen en Theo Wolfs.

“Zelfs denk ik dat deze expositie één van de meest bijzondere is uit het 21-jarige bestaan van de Galerie. Wij zijn er trots op om een bijdrage te leveren aan de stad Sneek voor de viering van het 400-jarig bestaan van ons beroemde monument,” Aldus galeriehouder Peter Bax. Er is ruim een jaar lang door de kunstenaars en de heren Bax aan gewerkt om tot dit resultaat te kunnen komen. Door Folklore Friesland werd er een authentiek tintje aan de expositie gegeven.

Opening tentoonstelling 400 jaar waterpoort 1 (1)

Kleurplaatactie

Aansluitend aan deze expositie vindt er van 26 september t/m 12 oktober een bijzondere expositie plaats met de kleurplaten van de winnaars aan de kleurplaatactie ‘400 Jaar Waterpoort’, symbool van de stad. 22 lagere scholen in Sneek en omgeving hebben, van groep 1 t/m 8, spontaan aan deze actie deelgenomen.

De expositie duurt t/m 21 september.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend