Expo 400 jaar waterpoort in Galerie Bax

0

EXPO-400-JAAR-WATERPOORTSneek – Op zaterdagmiddag 17 augustus om 15.00 uur wordt door Wigle Sinnema, Wethouder van Cultuur in de Gemeente Súdwest-Fryslân, de expositie ‘400 Jaar Waterpoort’ officieel geopend. De expositie wordt in Sneek gezien als een van de hoogtepunten van de viering “400 jaar Waterpoort, symbool van Sneek”. Aan deze expositie nemen ruim 20 Nederlandse kunstenaars deel die allen in hun eigen stijl en discipline een Waterpoort aan de expositie bijdragen.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Christiaan Afman, Peter Boersma, Jeroen Deen, Coby Doevendans, Julius van Dijk, Albertine Feenstra, Reinier Knol, Corrie Kuipers, Jip Merkies, Tjeerd Landman, Suzanne Landman, Jan van der Meulen, Jan Potma, Han Reeder, Gert Jan Slotboom, Tryntsje Snelter-Folmer, Jan van Tuinen, Marianna van Tuinen, Rie Veeter, Ad Verstijnen en Theo Wolfs.

“Zelfs denk ik dat deze expositie één van de meest bijzondere is uit het 21-jarige bestaan van de Galerie. Wij zijn er trots op om een bijdrage te leveren aan de stad Sneek voor de viering van het 400-jarig bestaan van ons beroemde monument,” Aldus galeriehouder Peter Bax. Er is ruim een jaar lang door de kunstenaars en de heren Bax aan gewerkt om tot dit resultaat te kunnen komen.

Meet & Greet

Zaterdagmiddag 21 september vanaf ca. 16.00 uur vindt er een gezellige afsluiting plaats van deze expositie met aansluitend om ca. 18.00 uur een Meet & Greet voor hen die daarop hebben ingetekend. Tafelgast die avond is Harm Rozenberg, stadsgids en sleutelbewaarder van de Waterpoort die een aantal Sneker verhalen zal ‘oprakelen’.

Kleurplaatactie

Aansluitend aan deze expositie vindt er van 26 september t/m 12 oktober een bijzondere expositie plaats met de kleurplaten van de winnaars aan de kleurplaatactie ‘400 Jaar Waterpoort’, symbool van de stad. 22 lagere scholen in Sneek en omgeving hebben, van groep 1 t/m 8, spontaan aan deze actie deelgenomen.

De expositie duurt t/m 21 september.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend