Jeroen Advocaat Nederlands Kampioen Zandsculpturen

0

NKZandsculpturen (1)Sneek – Vrijdag is de Nationaal Kampioen Zandsculpturen op het CP / Flexa parkeerterrein aan de Oppenhuizerweg in Sneek bekend gemaakt. Jeroen Advocaat, woonachtig in China, maar een echte zandsculpturen nomade en dus wereldreiziger, had een prachtige multidimensionale creatie gemaakt van een scuba diver. “Van welke kant je de sculptuur ook bekijkt, je ziet elke keer wat anders. Kunstig, vol humor en een exponent van wat het publiek hier in Sneek in de maanden juli tot en met september kan gaan bekijken”, aldus juryvoorzitter Stella van Gent.

NKZandsculpturen (2)

Tweede werd Helena Bangert en derde was Lipkje Ferwerda uit Joure. De jury was onder de indruk van de creaties van de kunstenaars, die als thema voor dit Zandsculpturenfestival hadden meegekregen: Watersport, hoe kan het anders in Sneek. De Sculpturs Choice, keuze van de sculptuur die de kunstenaars zelf het mooist vonden, de primus inter pares zeg maar, was voor Wilfred Stijgers met een indrukwekkende creatie van schoonzwemmers, waarbij hij twee kleueren zand had gebruikt.

NKZandsulpturen0

Festival

Het Kampioenschap maakt onderdeel uit van het Zandsculpturen Festival dat dit jaar voor de eerste keer in Sneek zal plaatsvinden. Het Festival is geopend voor publiek van 1 juli tot eind september, en zal naast veel landelijke aandacht naar verwachting circa 50.000 bezoekers trekken.  Binnen het toepasselijke thema “Watersport” zullen ruim 20 professionals werken aan de zandsculpturen, die variëren van 1 tot wel 5 meter hoog!

NKZandsculpturen (5)

Ook zullen bezoekers van jong tot oud op interactieve wijze kunnen deelnemen aan het festival door bijvoorbeeld het bijwonen van live-demonstraties en het volgen van workshops. Tevens worden Friese scholen uitgenodigd om mee te doen met een heuse ontwerp-wedstrijd, en zal het publiek via Social Media suggesties kunnen doen voor de te bouwen kunstwerken.

NKZandsculpturen (3)

Meer info via de website www.zandsculpturenfriesland.nl – de foto’s van vrijdag zijn te bekijken via Facebook.

NKZandsculpturen (4)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend