Meesterkok Marco Poldervaart terug naar Harlingen

0

marco-poldervaartHarlingen – Marco Poldervaart verlaat zijn restaurant De Fuik in het Gelderse Aalst per 1 april 2013 en keert samen met zijn gezin terug naar Friesland. De SVH Meesterkok gaat zich vrijwel volledig richten op zijn restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.

Marco Poldervaart: “Nadat ik mijn restaurant De Gastronoom in Harlingen heb gesloten, heb ik samen met mijn vrouw Inez in juni 2011 restaurant De Fuik in het Gelderse Aalst overgenomen en zijn we met ons gezin naar Aalst verhuisd. Niet lang daarna kreeg ik de kans om mijn jarenlang gekoesterde droom te verwezenlijken: een restaurant in het monumentale gebouw ’t Havenmantsje aan de haven van Harlingen. In september 2012 opende ik restaurant ’t Havenmantsje en de komende jaren moet de uitbreiding gerealiseerd worden. Omdat mijn keukenchef Martin Ruisaard samen met zijn partner Rosita Nietvelt de keuken van De Fuik stabiliteit en sturing gaf kon ik regelmatig in ’t Havenmantsje zijn, maar na verloop van tijd viel de combinatie van beide restaurants en de afstand mij en ons gezin zwaar. Ook de heimwee naar Friesland begon een rol te spelen.

Ik wist dat Martin en Rosita ooit samen een restaurant wilden beginnen en ben het gesprek met hen aangegaan, met als uitkomst dat zij per 1 april eigenaar van De Fuik zijn. De Fuik is bij hen in goede handen en ik kan nu volledige aandacht geven aan mijn twee restaurants in Harlingen. In Frish ’n Dish slaat het nieuwe wereldkeukenconcept erg goed aan en daar ben ik blij mee. Het overgrote deel van mijn tijd zal ik kunnen besteden aan het verder op de kaart zetten van ’t Havenmantsje, mijn al meer dan 15 jaar lang gekoesterde droom”, aldus Poldervaart. Dit zal ik gaan doen samen met mijn keukenchef Ivo van der Molen, die al vanaf de start bij het Havenmantsje betrokken is.

Rechtbankconcept in monumentaal pand

Restaurant ’t Havenmantsje ligt aan de haven van Harlingen in het voormalige kantongerechtsgebouw, dat eveneens de naam ’t Havenmantsje draagt. Een monumentaal en markant pand uit 1884, waarin tot 1934 het kantongerecht was gevestigd. Marco Poldervaart voert samen met chef Ivo van der Molen in ’t Havenmantsje een concept dat uitgaat van de rechtbankhistorie van het gebouw. Zo worden er gerechten en proefprocessen geserveerd en kunnen gasten in hoger beroep gaan als ze een extra gang wensen. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Zittingszaal en heeft een panoramisch uitzicht over Werelderfgoed de Waddenzee. In de keuken worden Friese streekproducten en vis, schaal- en schelpdieren uit de Waddenzee verwerkt.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend