Herman Pleij: Cultuur niet verwaarlozen

0

Herman_PleijSneek – Cultuurhistoricus Prof. Dr. Herman Pleij wond er geen doekjes om tijdens de 19 e Magister Alvinuslezing afgelopen woensdagavond in de Martinikerk in Sneek. “Cultuur is een kernwaarde van het bestaan.  Zo mag je cultuur in economisch minder florissante tijden niet verwaarlozen om het weer een tandje hoger te zetten als het beter gaat”.

Professor Dr. Herman Pleij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1979. Hij is 27 jaar Hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde aan de UVA geweest en werd bij zijn afscheid geridderd. Pleij schrijft in dag- en weekbladen over cultuur-historische onderwerpen en is als zodanig ook regelmatig te gast bij Pauw en Witteman in hun gelijknamige programma en bij Matthijs van Nieuwkerk in de ‘Wereld draait Door’.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend