Recensies kersentuin, vanavond in Theater Sneek

0

KersentuinGroepsfotoSneek – Vanavond speelt in Theater Sneek De Kersentuin met een cast om u tegen te zeggen. Een greep uit de recensiequotes van De Kersentuin hier onder. Op de website vindt u op de voorstellingspagina’s nog meer recensies. 

Recensiequotes De Kersentuin

‘Het slot van Tsjechov3. En een sprankelend hoogtepunt. Wat een speelsheid danst er van het podium de zaal in. In taal, spel en tempo. Regisseur Gerardjan Rijnders trekt met dit drieluik een fraai gelaagde boog van botsingen tussen generaties, tussen stads- en landleven, naar de omslag van oude naar nieuwe tijden.’ Trouw ***** 

‘Zijn nieuwste regie is opnieuw consequent, helder: binnen de grenzen van wat een breed publiek moet aanspreken, zoekt Rijnders die grenzen zo nu en dan ook op. (…) De Ljoebov van Crutzen is nou eens geen breekbaar poppetje, maar een kloeke madam die het grote gebaar niet schuwt en die zich tegelijk kan gedragen als een klein kind. Ze is grappig en hartverwarmend het ene moment, tot ergerlijk onhandig en deerniswekkend het volgende. Hein van der Heijden maakt met kleine gebaren een mooi portret van Ljoebov. (…) Kooij speelt zijn Lopachin meesterlijk.’ De Volkskrant *** 

‘Rijnders regisseert deze klassieker afwisselend als een klucht en als een tragikomedie en biedt daarin zijn spelers volop de ruimte om te schitteren. (…) Zo is De kersentuin met zijn excellerende cast een prettige, luchtige en zelfs behoorlijk optimistische Tsjechov.’ Theaterkrant ****

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend