Kunstwerk ‘De Brief’ van Gerrit Terpstra in Theater Sneek

0

SNEEK – Beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra uit Heeg is momenteel druk bezig met het plaatsen van een door hem gemaakt kunstwerk ´De Brief´ in de foyer van het op 1 november te openen Theater Sneek. Terpstra kreeg de opdracht fan de Vereniging Handel & Industrie uit Sneek. “ It is in romtlike tekening fan De Brief, dy’t ferwiist nei it âlde postkantoar”, zo verklaarde de kunstenaar uit Heeg over het uit staal opgetrokken kunstwerk.

“ Yn earste ynstânsje hie ik it wurk oan it plafond ophingje wollen, mar dêrfoar is de konstrukjse net geskikt. Boppedat hinget dêr aansens in grutte kroanluchter.” Het imposante ruimtelijke werk bestaat uit drie mannen, twee vrouwen en een kind die in optocht door het leven gaan. Het werk, in andere vorm was onderdeel van de expositie ‘It Laach’ , die in Leeuwarden plaats heeft gevonden. Het betreft een cadeau van de Vereniging voor Handel en Industrie Sneek aan het Cultuur Kwartier Sneek.

Want niet alleen het Theater is verfraaid met een kunstwerk van Terpstra, ook in het Atrium valt het werk van de Hegemer kunstenaar te bewonderen.

Foto’s Henk van der Veer

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend