Keep it Clean Day Súdwest-Fryslân

0

Amsterdam 15 augustus 2012 – Op donderdag 21 juni is er 250 kilo zwerfafval ’t IJ in gegaan om te benadrukken dat de wereld wordt geplastificeerd! Het zwerfafval is dan ook verwerkt in een kunstwerk van Peter Smith, bestaande uit een globe, ‘De Wereld van Zwerfvuil’ genaamd. De globe komt bekleed met honderden plastic flesjes midden in ’t IJ te liggen. Tussen het Centraal Station en EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam.

Op vrijdag 21 september, de landelijke Keep It Clean Day! In Nederland, zal het kunstwerk weer ‘t IJ verlaten. Met deze actie vraagt de organisatie van Keep It Clean Day! samen met stichting Klean aandacht voor de grootste opruimactie die Nederland ooit kende, op vrijdag 21 september 2012. Op deze dag wordt aan iedereen gevraagd mee te werken aan het schoonmaken van Nederland van zwerfafval. Iedereen raapt het zwerfvuil op dat hij of zij tegenkomt die dag en gooit het in de vuilnisbak. Groepen mensen ruimen natuurgebieden op. En de woonwijken waarin we leven. Met zijn allen kunnen we dit in één dag! Particulieren, bedrijven, scholen en organisaties.

WorldCleanUp

Op 3 mei 2008 ruimde Estland haar land op. In één dag. Dit grass-root initiatief werd overgenomen door 19 andere landen, waarbij het in Slovenië (2010) lukte om 15% van de bewoners te activeren. 270.000 deelnemers ruimden het land op. Wederom in één dag. Door de Estlandse organisatie is nu een WorldCleanUp georganiseerd waarbij tussen 24 maart – 25 september 94 landen op de wereld deelnemen. West Europa is hier een samenwerking in aan gegaan: Op vrijdag 21 september ruimen Nederland en Duitsland hun land op. Op zaterdag 22 september doen België en Frankrijk datzelfde. Een grondgebied van 980.000 km2 waarop 172 miljoen mensen wonen wordt schoongemaakt. Door de bevolking. In twee dagen.

Meer informatie:

  • WorldCleanUp www.letsdoitworld.org
  • KeepItCleanDay www.keepitcleanday.nl
  • Stichting Klean www.kleanworldwide.nl

httpv://www.youtube.com/watch?v=pXygsszm0bk

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend