Wethouder Sinnema opent tentoonstelling Gerrit Terpstra

0

Sneek 14 mei 2012 – Op maandagmjiddag  14 mei werd door cultuurwethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân, Wigle Sinnema met behulp van de kunstenaar Gerrit Terpstra uit Heeg zelf de tentoonstelling ‘Stean Bestean’  geopend. Zij deden dat door met behulp van een sjabloon de naam Flach, dat vroeger op de plaats van de expositie was gevestigd, op een muur van het binnenterrein te spuiten. Daarna bood Gerrit de wethouder het eerste exemplaar van de tentoonstellingscatalogus aan.

De drukkerij is inmiddels verhuisd naar Heerenveen; de bedrijfsgebouwen, uitgezonderd het kantoor, zijn aangekocht door Mark Muller en Rob Genee uit Sneek. Zij stelden Gerrit in staat, om onder auspiciën van de ‘Freonen van Gerrit Terpstra’ en de Stichting Oud Sneek, een overzichtstentoonstelling in het pand in te richten.

De tentoonstelling kan worden bezocht in de periode van 14 mei tot en met 1 juli op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Bovendien op dinsdag 15 en woensdag 16 mei. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.30 uur. Entree ingang Iepenlaan in Sneek

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend