Sneek Wit Zwart kampioen Hoofdklasse C

0

Sneek 13 mei 2012 – Sneek Wit Zwart heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Alcides geen steken laten vallen en heeft volledig op eigen kracht het kampioenschap in de hoofdklasse C van  het zondagsvoetbal verdiend. Het werd 2-0 in een wedstrijd waarin Sneek als een waarachtig kampioen speelde. Vooral Ramon Giro Batalla stak met kop en schouders boven het team uit en maakte op een manier die niet van deze wereld was het eerste doelpunt. Als een streep pegelde Batalla de bal in de 22e minuut in de kruising.

Bijkomend voordeel was dat Batalla vanaf dat moment door drie man was omringd en enorme gaten in de Alcides verdediging trok. Toch duurde het tot de slotfase van de wedstrijd voordat Freerk de Jong een tweetal gemiste kansen in  de tweede helft goedmaakte met het doelpunt dat de wedstrijd op slot zette en het kampioenschap voor de Snekers veilig stelde.

De winst kwam daarna niet meer in gevaar. Met als gevolg het kampioenschap en promotie naar de topklasse, het hoogst bereikbare bij de amateurs. Vraag blijft natuurlijk of Sneek het aanzienlijke bedrag dat daar doorgaans mee gemoeid is, kan en wil betalen zonder de rest van de club tekort te doen. Op Twitter werd dat als vanzelfsprekend aangenomen, wij wachten even de secundaire reactie af.

De kampioensploeg wordt op 23 mei gehuldigd met een rijtoer door Sneek en een ontvangst op het bordes van het stadhuis.

Foto’s Klaas Hijlkema  – www.khfoto.nl  – Onderste foto Catrinus Jongsma

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend