Beeldhorloge-bedenker Ben Bunt geridderd

0

Sneek 12 april 2012 – Ben Bunt (68), maatschappelijk betrokken, bestuurder, actief in allerlei netwerken en initiatieven maar bovenal geestelijk vader van het Beeldhorloge, is donderdagmiddag door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn Koninklijke onderscheiding tijdens een diner in Sneek voor de initiatiefnemers en aandeelhouders van Timer B.V., het bedrijf dat directeur Nanko Brattinga samen met Snakeware, Talant, NOM, De Friesland Zorgverzekeraar en Ben Bunt’s eigen Crossroads oprichtte en recent het Beeldhorloge landelijk lanceerde.

Ate van der Meer noemde Bunt in zijn inleiding een inventieve ondernemende vader met een ongekend doorzettingsvermogen om het onmogelijke mogelijk te maken. De aanjager van een stuk productvernieuwing en innovatie met de drive om een oplossing te vinden voor de uitdagingen waar onder andere zijn dochter Nynke elke dag mee geconfronteerd werd, simpelweg doordat zij geen grip op de factor tijd heeft. Het was een spannend jongensboek om met name in de begin jaren van het Beeldhorloge, eind 2002 tot pak hem beet 2008, keer op keer samen op pad te gaan, Nederland door te rijden en het concept Beeldhorloge aan de man te brengen.’ Met de recente lancering van het Beeldhorloge was het beoogde doel bereikt.

De verrassing was des te groter toen na de inleiding van Van der Meer de Burgemeester van Grou, Ton Baas het stokje overnam en Ben Bunt, woonachtig in Akkrum, de hoge onderscheiding voor wat een prestatie van formaat genoemd mag worden, opspeldde.

De ondernemende mensen achter het Beeldhorloge waren samen met familie en vrienden, waaronder Ben Bunt’s vrouw Trudy, dochter Anke met man Jan en kinderen en dochter Nynke allemaal aanwezig in restaurant de Kastanje in Sneek om deelgenoot te zijn van deze Koninklijke onderscheiding. Recent roemde staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) Ben’s initiatief: ‘Een bijzondere en creatieve samenwerking heeft geleid tot dit zeer innovatieve Beeldhorloge’.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend