Open Art&Frame dagen in Kunstweek bij Bax

0

Sneek 28 oktober 2011 – In het weekend van 5 en 6 november 2011 worden voor de eerste keer de landelijke ‘open Art & Frame dagen’ georganiseerd. Op zaterdag en zondag zullen diverse lijstenmakerijen en galerieën, die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Art & Frame, hun deuren openen voor het publiek voor een exclusief kijkje achter de schermen. Ga naar www.art-frame.nl voor een overzicht van alle deelnemers en activiteiten.

De open Art & Frame dagen vallen in het eerste weekend van de landelijke Kunstweek die duurt t/m 13 november. Hieraan nemen vele, bij de organisatie Stichting Kunstweek aangesloten galerieën, kunstuitlenen, musea, gemeenten en andere kunstinstellingen deel. Ga voor meer informatie naar www.kunstweek.nl.

Hoe kies je de juiste lijst bij een kunstwerk? Hoe wordt een zeefdruk of een ets gemaakt? Wat is het verschil tussen museumglas en ander ontspiegeld glas? Hoe wordt een inlijsting gemaakt? Hoe hang je een schilderij op? Welke werken uit welke technieken zijn er bij de betreffende deelnemers in collectie? Zo maar wat vragen waarop u het antwoord krijgt bij een lijstenmaker of galerie bij u in de buurt. Dit tijdens de feestelijke open Art & Frame dagen en tijdens de Kunstweek, dit jaar onder de noemer ‘Kunst kriebelt de geest’.

De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten.

Lijstenmakerij Galerie & Kunstuitleen Peter Bax aan de Singel 82 te Sneek organiseert in het kader van de open Art & Frame dagen en de Kunstweek, waarvan zij beide lid zijn, tal van activiteiten. U bent de gehele week van harte welkom. Tevens zijn zij op zondag 6 en zondag 13 november extra geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Een greep uit de activiteiten bij Peter Bax in Sneek in die periode:

  • Gratis workshop: ‘Zal ik je in een kwartiertje leren knippen’ (op 5 en 6 november).
  • Première van de film Kunst & Lijsten en de bedrijfscommercial.
  • Van 5 t/m 13 november diverse kunstaanbiedingen en korting op lijstopdrachten.
  • Gratis Kunstweek geschenk na een bezoek aan twee deelnemende instanties.

 

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend