Monasch organiseert Friese expositie Tweede Kamer

0

Sneek / Den Haag 23 september – Tweede Kamerlid Jacques Monasch organiseert expositie in samenwerking met Galerie Peter Bax uit Sneek. Het wad, een stadsgezicht van de Friese hoofdstad, robuuste schepen en zelfs een Friese impressie van de koningin: ze komen allemaal terug in de expositie van Friese kunstenaars in de Tweede Kamer. De expositie wordt op donderdag 29 september om 16.00 uur feestelijk geopend door Lutz Jacobi en Jacques Monasch, de Friese Tweede Kamerleden van de PvdA.

“Hoge muren, mooi licht, veel meters… kortom, alle ingrediënten om een kleine expositie te organiseren.” aldus initiatiefnemer Jacques Monasch, die voor zijn Kamerlidmaatschap zelf een galerie runde.

De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de Kunstuitleen Sneek van Peter Bax en zoon Redmer Bax. Laatstgenoemde is niet alleen werkzaam in de Galerie, maar is tevens werkzaam als fractiemedewerker van Jacques Monasch.

Galeriehouder Peter Bax: “We hebben samen met Jacques een goede dwarsdoorsnede van Friese kunstenaars gekozen. Het waddenlandschap van het destijds samenwerkende duo Hakze/Cazimir, de Friese landschappen van Jentsje Popma, schepen en scheepshelling van Wigle Engelsma, duinlandschappen van Tjeerd Landman, stuk voor stuk gerenommeerde Friese kunstenaars die hun sporen verdiend hebben.”

Een attent initiatief van Jacques Monasch die op deze wijze aan Friese kunstenaars een podium biedt hun kunst in Haagse Kringen te presenteren. De expositie duurt t/m 15 december 2011 en is ook virtueel te bezichtigen op www.jacquesmonasch.nl en op www.baxkunst.nl

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend