De ‘positivo’s’ fan ut Klompehok beginnen weer lekker…..

0

SNEEK – Zeilers dreigden af te haken bij Sneekweek, kopt de LC vandaag, daarmee weer de toon zettend voor een negatief verhaal over de Sneekweek. Er had ook kunnen staan: ondanks concurrentie van internationale kampioenschappen in sommige klassen trekt de Sneekweek 2011 toch weer 908 inschrijvingen. En dat is ongeveer 150 schepen meer dan het aantal waar wedstrijdleider Dirk van der Zee een week of drie voor de Sneekweek van uit ging.

“Wedstrijdzeilers hebben genoeg van de feestvierende jeugd op het Starteiland in de Sneekweek. Als de organisatie van het grote zeilevenement geen maatregelen had getroffen, was een groot aantal deelnemers afgehaakt. Voorzitter Jaitie Dijkstra van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek merkt wel dat hij door de maatregelen waarbij zeilers en feestvierders gescheiden worden ,,zich niet heel populair heeft gemaakt”. Zo gaat de LC verder.

Het stuk over het aanhalen van het regime is weliswaar correct weergegeven, maar wordt uit een toespraak van ongeveer tien minuten gelicht, waarin ook voor een deel wordt gemotiveerd waarom dergelijke impopulaire maatregelen nodig zijn.

Wim Walda

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend