Carnavalsoptocht Sneek met zon en veel confetti

0

SNEEK – Zag het er 's morgens nog druilerig uit met een klein motregentje, op zaterdagmiddag deed de zon zijn uiterste best de omissie van die morgen dubbel en dwars goed te maken tijdens de traditionele carnavalsoptocht door de Sneker Binnenstad. Prins Douwe de Eerste bijgestaan door secondanten Vorst Geert de Rijke en Dinie Visser, liet zich het enthousiaste gejuich van zijn volgelingen welgevallen.

Van de uitnodiging van Prins Douwe eerder die dag tijdens de Aggema-ceremonie aan het adres van alle andere steden en dorpen van GrootSneek om voortaan deel te nemen aan het carnavalsfeest en uiteraard aan de optocht met een praalwagen door de Sneker binnenstad, was nog niet veel te merken. Op een muziekkorps (Oranje Bolsward) en een dweilorkestje na, waren er nog geen 'vreemde ' eenden in de bijt te bekennen.

Althans voor de meesten………..

Dat maakte de optocht echter niet minder feestelijk. (fotografie Wim Walda)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend