Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining

Door: Ynte Dragt Sport
Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

SNEEK - De sfeer is ontspannen bij de dames van Friso Sneek tijdens de training op de donderdagavond. Een voor een druppelen ze tegen 18.00 uur binnen. Er wordt veel gelachen en de sfeer is optimaal. Iedereen heeft er veel zin in voor de wedstrijd van komende zondag want dan staat de thuispartij tegen Hollandse Pot VV Utrecht op het programma in een uitverkochte Sneker Sporthal.

Escape
De dames worden nog lichtelijk euforisch wanneer ze terugdenken aan de wonderlijke escape tegen Draisma Dynamo een week eerder. De arena trilde op zijn grondvesten na het winnen van de golden set. De sfeer en de volle hal dweepten de dames op en waren er mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van de formatie van Erik Reitsma.

“It giet oan”
Dat beseft ook trainer/coach Erik Reitsma die terdege als de bekende herder over zijn kudde waakt. Reitsma zorgt voor een grap en een grol en is ook niet te beroerd om zijn bijdrage aan de vele instagramfilmpjes te leveren. De dames doen er alles aan om hun VC Sneek op de kaart te zetten. Nynke Hofstede en Rixt van der Wal komen live uit een fotoshoot met de sponsor en zo heeft Britt Schreurs Friese vlaggetjes geregeld en maken Rixt Scholten, Rixt van der Wal en Sjanet Wijnia een filmpje waarin de toeschouwers wordt verzocht in het rood te komen. Voor de eerste 250 fans zijn er Friese vlaggen. “It giet oan”, aldus de dames.

Laatste kaarten
Het duel tussen Friso Sneek en de gasten wordt om 13.30 uur in de Sneker volleybaltempel gespeeld. De landelijke pers rukt massaal uit en Studio Sport is er live bij. De laatste kaarten zijn nog te bestellen via www.vcsneek.nl.

Bron: VC Sneek