Benoeming Marco Meijer directeur Firda voor Volwassenen B.V.

Door: Henk van der Veer Algemeen
Benoeming Marco Meijer directeur Firda voor Volwassenen B.V.
Benoeming Marco Meijer directeur Firda voor Volwassenen B.V. aangeleverd

SNEEK-Firda heeft de heer M. (Marco) Meijer uit Rottevalle benoemd als directeur Firda voor Volwassenen. Marco start per 17 juni aanstaande en volgt daarmee Saskia Visser op.

Marco Meijer is thans werkzaam als algemeen directeur (en bestuurder) van AB Vakwerk. Hij heeft een lange staat van dienst als directeur, maar ook het onderwijs is hem niet vreemd. In zijn loopbaan heeft Marco zijn functie als directeur veelal gecombineerd met zijn liefde voor het onderwijs en zijn passie om kennis en inzichten over te dragen. Sinds enkele jaren is hij als gastdocent verbonden aan de opleiding Economie en Ondernemerschap van Firda. Maar ook is hij lid geweest van de stuurgroep “toekomstig bestendig technisch vakmanschap NNL” van het Alfa College en van de sectorraad melkvee van het Nordwin College/Aeres. Daarnaast is hij (gast)docent geweest bij Windesheim te Zwolle en de opleiding NIMA A van de Brinkman opleidingengroep te Nijmegen. 

Als directeur van Firda voor Volwassenen komen zijn ervaring als directeur en zijn passie voor onderwijs samen. Hij zet zich graag in vanuit de overtuiging dat (vakgericht) onderwijs een wezenlijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren, van werkenden of werkzoekenden en dus aan onze maatschappij. Door initiatieven als LLO, maar ook door een krappe arbeidsmarkt, snelle technologische veranderingen, groeiende behoefte aan vakmanschap et cetera is er voortdurend behoefte aan bij- of omscholing van volwassenen. 

Met de benoeming van Marco Meijer is een ervaren directeur voor Firda voor Volwassenen met kennis van de scholingsbehoefte bij werkgevers aangetrokken, die de regionale opdracht voor ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ samen met het ROC uitstekend invulling kan geven in Friesland en Noordelijk Flevoland.