Events

Sorteer opties

03feb(feb 3)14:0006mei(mei 6)17:00Fries Scheepvaart Museum: Jacob Benckens, een vergeten zeeheld uit Koudum(februari 3) 14:00 - (mei 6) 17:00

Activiteit details

Van zaterdag 3 februari tot zondag 6 mei staat de Koudumer zeeheld Jacob Benckes centraal in een tentoonstelling in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Naast replica’s van portretten van Jacob en zijn verloofde Ingena, zijn er vele voorwerpen te zien, die de herinnering aan Jacob Benckes en zijn daden weer levend maken. Scheepsmodellen en oude zeekaarten, scheepskanonnen en portretten van familie.

Tijd

Februari 3 (Zaterdag) 14:00 - Mei 6 (Zondag) 17:00

30mar(mar 30)12:0026apr(apr 26)12:00Expositie Het Sneeker Palet in Bibliotheek Sneek(maart 30) 12:00 - (april 26) 12:00 Bibliotheek SneekActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Schilder- en tekenclub Het Sneeker Palet exposeert in de maand april in Bibliotheek Sneek en heeft als thema ‘o.a. Surrealisme’. In de glazen doorloop kunt u de werken tijdens de openingstijden van de bibliotheek bezichtigen.

Tijd

Maart 30 (Vrijdag) 12:00 - April 26 (Donderdag) 12:00

Locatie

Bibliotheek Sneek

Wijde Noorderhorne 1 8601 Sneek

09apr(apr 9)12:0028(apr 28)17:00Boekverkoop in Bibliotheek Sneek12:00 - 17:00 (28) Bibliotheek SneekActiviteit Type:Algemeen

Meer

Activiteit details

We zitten weer met een boordevol magazijn. Tijd voor een boekverkoop. Deze keer ook weer een aantal prachtige “koffietafelboeken”. Daarvoor geldt een iets hogere prijs.

We maken altijd ruimte voor nieuwe boeken

Elke week krijgen we nieuwe boeken binnen. U vindt ze op de eerste grote tafel in de hal.
Maar al die nieuwe boeken moeten ook weer een plekje vinden in de bieb. Daarom saneren we onze collectie regelmatig.

Inmiddels is het magazijn behoorlijk vol. Hoogste tijd voor een grote verkoop van afgeschreven boeken en tijdschriften.

Ruime keus – kleine prijsjes!

En misschien vindt u nét dat ene boek…..

Twee keer per jaar

We houden twee keer per jaar uitverkoop: in het voorjaar en in het najaar.

Tijd

9 (Maandag) 12:00 - 28 (Zaterdag) 17:00

Locatie

Bibliotheek Sneek

Wijde Noorderhorne 1 8601 Sneek

19apr(apr 19)15:0021jun(jun 21)16:00Ontdek je Krachtweerbaarheid basisschoolleerlingen15:00 - (juni 21) 16:00 Activiteit Type:Algemeen

Meer

Activiteit details

ONTDEK JE KRACHT, ook voor kinderen die pesten, meeloper zijn of toekijken!

“Ontdek je Kracht” is een nieuwe en unieke buitenschoolse sociale vaardigheden training en is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Helpt u ook mee om alle kinderen in hun kracht te zetten? Vraag eens aan uw dochter of zoon : wie bij jullie in de klas wordt gepest, en wie pesten er dan? Elk kind weet dit precies en noemt dan drie of vier namen, meestal niet meer. En vraagt u wel eens aan uw kind, en hoe voel jij je dan als je dat ziet of als het jou zelf overkomt? En, kan uw kind nee-zeggen bij groepsdruk op social media?

Wij hebben schrijnende uitspraken van kinderen gehoord “ik wist echt niet wat ik moest doen toen dat kind een klap kreeg”, “ik kon niet slapen, ik zag steeds die bloedneus”, “ik doe maar mee want ze gooien zo uit de app-groep”, “ze luisteren toch nooit naar me, daarom pak ik spullen af”, “naar de juf gaan doe ik niet meer, want ze stuurt me toch weer terug”.  Kinderen die gepest worden, meelopen of toekijken voelen zich machteloos. Wat men niet beseft is dat een kind dat pest zichzelf vaak erg onzeker voelt en een machtsmiddel zoekt om dat te compenseren.

In de training “Ontdek je Kracht” werken we met meisjes en jongens aan zelfvertrouwen en aan het vergroten van de moed om voor jezelf op te durven komen op een sociaal vaardige manier. Kinderen ontdekken hun eigen kracht, de kracht van hun stem en ontdekken ook dat samenwerken je nog sterker maakt. De training is uniek. We maken gebruik van de principes en de beweegspellen uit de Rots en Water methodiek aangevuld met krachtige oefeningen uit de dramatherapie en de kindercoaching.

Ook bieden we de deelnemers en de ouders extra informatie bijvoorbeeld over het verschil tussen plagen en pesten. We zetten daarvoor een poppenspel in om de uitleg van Brook Gibbs “how to stop a bully” uit te beelden. Ook leren we kinderen zelfverdedigingstechnieken waardoor ze een betere houding ontwikkelen en zich zekerder gaan voelen. Op een speciale website www.weerbaarheidcentrumfriesland.nl zijn extra uitleg, foto’s en films te vinden om de training te ondersteunen.  Ouders kunnen zo heel makkelijk ook thuis met hun kind de geleerde technieken helpen versterken.

Hanna en Hélène zijn beide gecertificeerd Rots en Water trainer.  Hanna Kok is tevens dramatherapeute en Hélène van de Vijver tevens kindercoach. Samen hebben ze de bagage om deze complete trainingen te geven en ze doen dit in de regio Súdwest-Fryslân. Ze staan met open armen voor u klaar om in kleine groepen “Ontdek je Kracht” in een fijne gymzaal vorm te geven.

Kinderen uit de gehele regio kunnen zich nu aanmelden voor de training in april, en er start geregeld weer een volgende  trainingsgroep.  Meer weten over deze en andere trainingen? Check dan de genoemde website, of bel ons even op 06 46950102.  We verheugen ons erop om jullie te ontmoeten!

Tijd

April 19 (Donderdag) 15:00 - Juni 21 (Donderdag) 16:00

do26apr18:3014e Oranjepuzzelrit vanuit Oosthem18:30 Oosthem Dorsphuis HimsterhûsActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Op donderdag 26 april 2018 houdt de Oranjevereniging Oosthem e.o. in samenwerking met MAC De Wâlden uit Drachten haar Jaarlijkse Oranjepuzzelrit .

Vanaf 18.30 uur kunt u inschrijven in

It Himsterhûs
De Cingel 20
8618 NK Oosthem

Er wordt gereden volgens het puzzelreglement van MAC De Wâlden. Dit kunt u downloaden via www.macdewalden.nl

U kunt starten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Iedereen kan hier aan meedoen. De rit staat open voor motoren en auto’s. Er zijn een puzzelklasse voor beginners en een C-klasse voor gevorderden.

Tijd

(Donderdag) 18:30

Locatie

Oosthem Dorsphuis Himsterhûs

De Cingel 20 Oosthem

za28apr13:0018:00Opening waterportseizoen met dekdweilorkestenWoudsend13:00 - 18:00 WoudsendActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Op zaterdag 28 april van 13.00 tot 18.00 uur wordt het watersportseizoen van Woudsend en Heeg muzikaal geopend met dekdweilorkesten. In Heeg wordt het dekdweilfestival georganiseerd, onderdeel hiervan is dat dekdweilorkesten met boten naar Woudsend komen en hier optredens gaan verzorgen.

De doorlopende muziekoptredens vinden plaats op het MFC-plein bij de passantenhaven, aangevuld met kraampjes en kinderattracties. In de pauzes optredens van het Woudsender shantykoor “de Pôllesjongers”.

Verbindend element tussen de beide dorpen is dat er sloepen mee gaan varen; bezoekers kunnen dan mee van Heeg naar Woudsend en terug. De bedoeling is dat de sloepen gelijktijdig met de dekdweilorkesten naar de dorpen varen.

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 18:00

Locatie

Woudsend

X
X

Deel dit met een vriend