Events

Sorteer opties

za22apr - 30apr 2210:00apr 30Uniek Festijn van Bouwsteentjes in station van SneekBouwen met LEGO10:00 - 17:00 (30) Modelspoor Museum SneekActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Activiteit details

Het Festijn bestaat uit een prachtige tentoonstelling met unieke bouwwerken, demonstraties, nieuwe technieken en er is voor de kinderen een bouwhoek om te spelen. Genoeg voor uren speelplezier. En hebben de kinderen genoeg van het spelen met Lego, dan kunnen ze genieten van de mooiste treinen in het museum. Zo wordt het bezoek aan het museum een feestelijk uitje voor het hele gezin. Voor iedereen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor het museum.

Tijd

22 (Zaterdag) 10:00 - 30 (Zondag) 17:00

Locatie

Modelspoor Museum Sneek

Dr. Boumaweg 17b 8601 GM Sneek

wo26apr14:30Circus Salto met nieuwe show naar Heeg14:30 Terrein bij Talma State (Tollewei Heeg)Activiteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Circus Salto geeft op dinsdag 25 april om 14:30 uur een voorstelling op het parkeerterrein van Poiesz in IJlst en op woensdag 26 april om 14:30 uur op het terrein van Talma State aan de Tollewei in Heeg.

Circus Salto presenteert een geheel nieuwe show met als titel:  De Circuswinkel! In de voorstelling worden de acts  uit binnen- en buitenland op een verrassende wijze verbonden door een verhaal over de wonderlijke Circuswinkel. In de vrolijke familievoorstelling nemen Sander en zijn artiesten jong en oud mee op een spannende verkenningstocht door de wonderlijke Circuswinkel die vol staat met allemaal bijzondere circusspulletjes waar de artiesten zeker wel raad mee weten!

Uit Riga jongleur Kristaps in Circus Salto

Kristaps uit Letland imponeert het publiek met onnavolgbare jongleerkunsten met niets meer dan kleine houten kistjes! Acrobate Jasmijn zal het publiek laten wegdromen met haar indrukwekkende luchtact aan sierlijke doeken.

Het magisch dansduo Kristaps en Ina verwisselt binnen 6 minuten 15 verschillende kostuums

Het optreden van Sander met zijn brutale buikspreekvogel Charlie staat garant voor hilariteit. Dit jaar krijgt hij gezelschap van een nieuwe buikspreekpop: de stoere gangster Rocky! Als Clown Sander zorgt hij voor sprankelende humor. De vertederende Indische loopeenden en de vrolijke hondjes van Inna Sopova zorgen voor oh’s en ah’s bij het publiek. Uiteraard mogen de kolossale slangen niet ontbreken.

In de Circuswinkel zijn heel veel circuskostuums te koop! Duo Kristaps en Inna verwisselen in een oogwenk van het ene in het andere adembenemende kostuum. Een unieke en prijswinnende act vol dans, kostuums en razendsnelle magie! Dit en nog veel meer valt te beleven bij de feestelijke familievoorstelling van Circus Salto!

Circus Salto tent

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.circussalto.nl en de dag van de voorstelling tussen 11 en 12 uur aan de Circuskassa. Vanaf 30 minuten voor aanvang is de kassa ook geopend.

Tijd

(Woensdag) 14:30

Locatie

Terrein bij Talma State (Tollewei Heeg)

wo26apr15:00- 16:00Voorjaarsactiviteit voor kinderen in Bibliotheek Sneek15:00 - 16:00 Bibliotheek SneekActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Kom in de meivakantie een leuke voorjaarsknutsel maken! Luister eerst naar een verhaal over Boer Boris en zijn kippen. Op een dag leggen de kippen gekleurde eieren. Zouden ze soms ziek zijn? Na het verhaal knutselen we een vrolijke haas, die we vullen met wat lekkers. Kom je ook?

Tijd

(Woensdag) 15:00 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Sneek

Wijde Noorderhorne 1 8601 Sneek

wo26apr18:30Puzzelrit Oranjevereniging Oosthem18:30 Himsterhûs Dorpshuis ItActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Op woensdag 26 april 2017 organiseert de Oranjevereniging Oosthem e.o. in samenwerking met MAC De Wâlden uit Drachten haar Jaarlijkse Oranjepuzzelrit .

Vanaf 18.30 uur kunt u inschrijven in It Himsterhûs aan de Cingel 20 in Oosthem. Er wordt gereden volgens het puzzelreglement van MAC De Wâlden. Dit kunt u downloaden via www.macdewalden.nl. U kunt starten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Iedereen kan hier aan meedoen. De rit staat open voor motoren en auto’s. Er zijn een puzzelklasse voor beginners en een C-klasse voor gevorderden.

Foto archief Jeroen van der Kallen

Tijd

(Woensdag) 18:30

Locatie

Himsterhûs Dorpshuis It

Cingel 20 Oosthem

do27apr08:00Programma Koningsdag08:00 Sneek CentrumActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Onderstaand het programma van het koningsnachtconcert op 26 april en het programma van de Koningsdag zelf.

 • Koningsnachtconcert in de stadhuistuin (Presentatie: Sikke Horjus)
  • 20.00 – 20.30 uur: Heegemer Dekdweilers
  • 20.30– 21.15 uur: Stedelijk muziekkorps (solo)
  • 21.15 – 21.45 uur: Heegemer Dekdweilers + verassings act
  • 21.45 – 22.30 uur: Stedelijk + Dieptriest (bekende meezingers)
  • 22.30 – 23.00 uur: Heegemer Dekdweilers
  • 23.00 – 23.55 uur: Dieptriest

Koningsdag Oranjefeest in de stad

 • Marktstraat:
  • 08.00 uur: Reveille vanaf de Martinikerk & carillonbespeling door D. Donker
  • 09.00 uur: Aubade met muziekkale begeleiding van de Putkapel mmv Sander Balk (clown Sander) Dit jaar is er geen ballonnenwedstrijd meer (ivm milieubelasting en vogelleed). De kinderen krijgen een vlaggetje waar mee wordt gezwaaid tijdens de liedjes. Na afloop kunnen zij het vlaggetje (met hun naam) in een “Oranje boom” prikken en maken daarmee kans op een leuke prijs!
  • 13.00 uur: Muziekterras Marktstraat (terrassen bij de horeca) Coverband Mailbox, troubadour Poortinga en de Putkapel
 • Singel – Kruizebroederstraat – Ged.Pol:
  • 10.00 – 16.00 uur: Oranje Vrijmarkt voor KINDEREN met muziek van draaiorgel en dweilorkest(en). (Op het eind van de dag staan daar een aantal aanhangwagens waar het afval gebracht kan worden. Afval mag niet achtergelaten worden. )
 • Kleinzand:
  • 11.00 – 18.00 uur: Live muziek Kleinzand podium, Scouting ‘Grutte Pier’, Vrijmarkt (voor de kinderen), Terrassen bij de horeca en Markt.
 • Grootzand:
  • 09.00 – 17.00 uur: toeristische Braderie (organisatie in handen van Becaservice)
 • Hoogend (water):
  • 10.00 – 15.30 uur: Waterloopballen voor de kinderen.
 • Stadhuistuin:
  • 11.00 – 18.30 uur: Gevarieerd programma voor jong en oud! Op het podium o.a.: T-Brass – Rolling Home – De Menaemer Feintsjes – Frerik de Swetser – Draaiend rad In de tuin: o.a. Springkussens Kinderen – Bumperballen – Schminken – Ballonnen clown en mini draaimolen en een verrassingsact. EHBO: Op de Wijde Burgstraat voor Bart Smit is een eerste hulppost ingericht.

Koningsdag-nacht_Sneek_2016

 

Tijd

(Donderdag) 08:00

Locatie

Sneek Centrum

do27apr13:30‘Snits got talent’ kindertalentenjacht op Koningsdag13:30 Tuin Gemeentehuis SneekActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

De Oranjevereniging Sneek organiseert dit jaar een talentenjacht voor kinderen! Snits got talent! In de gemeentetuin. Door heel Sneek zijn er al posters verspreid, en flyers, maar er kunnin zich nog wel een paar kinderen aanmelden. Aanmelden kan tot 24 april in plaats van de op de flyers vermelde datum van 20 april.

snits got talent

Tijd

(Donderdag) 13:30

Locatie

Tuin Gemeentehuis Sneek

Marktstraat Sneek

do27apr17:00Rock & Roll & Classic, Murk Aukema+Friends in De Pleats17:00 Pleats deActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Activiteit details

27 april Rock & Roll & Classic, optreden Murk Aukema+Friends, 17.00 uur in De Pleats

Tijd

(Donderdag) 17:00

Locatie

Pleats de

Waechswal 2 Woudsend

vr28apr18:00Omloop van het Gewone Volk in Folsgare18:00 Folsgare DorpshuisActiviteit Type:Sport

Activiteit details

Op vrijdag 28 april 2017, aanvang 18:00 uur gaat De Omloop van het Gewone Volk van start in Folsgare. Wielervereniging Snits en de Activiteitencommissie Folsgare organiseren gezamenlijk deze wielerwedstrijd voor de amateurs en de sportklasse en niet-licentiehouders. De amateurs leggen het 9 kilometer lange parcours 8 keer af en de sportklasse en niet-licentiehouders rijden een wedstrijd van 6 rondjes, dus 54 kilometer.

Opgave via www.wvsnits.nl; inschrijving in dorpshuis Yn ‘e Lyte in Folsgare. (Foto Molenwiek)

Tijd

(Vrijdag) 18:00

Locatie

Folsgare Dorpshuis

Folsgearsterleane 2A Folsgare

vr28apr19:30Halve Finale Kleine Prijs van Friesland in Bolwerk Sneek19:30 Bolwerk Poppodium HetActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Voor de 31e keer organiseert Friesland Pop de Kleine Prijs van Fryslân. Al die jaren heeft de Kleine Prijs hetzelfde belangrijke doel voor ogen: Het creëren van optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten. ​Meer dan veertig acts verspreid over negen voorrondes in de provincie gingen met elkaar de strijd aan om een plekje in de halve finales. Deze vinden plaats op 21 april in Iduna, Drachten en 28 april in Het Bolwerk, Sneek. De deuren openen om 19.30 uur. De halve finales van de Kleine Prijs van Fryslȃn zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Op vrijdag 28 april in Het Bolwerk zullen zes halve finalisten het podium betreden: Laws of Motion (rock), Electric Hollers (blues rock), Sweetgodanimals (dreampop), FonK (pop), Plunder (folk) en Poets and Addicts (garage rock). Hiervan is Poets and Addicts door Friesland Pop verkozen middels een wildcard. FonK heeft een halve finale plek bemachtigd door het winnen van Kunstbende Friesland. De andere acts hebben de jury bij een van de negen voorrondes weten te imponeren en zijn rechtstreeks doorgegaan naar de halve finales.

logo kleine prijs van frieslandDe Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Voor de jurywinnaar én de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals studiotijd, belangrijke optredens of een professionele videoclip. Door mee te doen krijgen de Friese acts veel publiciteit, maar het is ook een mooie kans om extra podiumervaring op te doen. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Pendants (2016), Abdomen (2015), The Homesick (2014), Sväva (2013), Yellow House 21 (2012) en Mr. Wallace (2011).

Tijd

(Vrijdag) 19:30

Locatie

Bolwerk Poppodium Het

Kerkgracht Sneek

vr28apr20:15Theater Sneek: De Dijk met Groef20:15 Theater SneekActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

De Dijk heeft zijn sporen achtergelaten in het Nederlandse muzieklandschap. In rocktempels en popzalen, in feesttenten en op festivals, overal in het land. En dan nu ook – eindelijk – in de grote theaters.

In 2014 heeft de band met de korte tour Kijk De Dijk de animo voor het theater gepeild, bij zichzelf en bij het publiek. Het voelde goed, aan beide kanten. Daarom nu Groef: een concert met bekende en minder bekende nummers van De Dijk, speciaal gekozen en opnieuw gearrangeerd voor het theater. Voor publiek dat eens zittend De Dijkmuziek over zich heen wil laten komen in de stijlvolle ambiance van het theater.

Dansen, dat komt wel weer. En hard hoeft het ook niet, als het maar grooved. Kom luisteren naar die andere muzikale aanpak van deze topband die al meer dan 35 jaar in het rockcircuit meedraait.

Muziek // vr 28 april 2017 // 20.15 uur // UITVERKOCHT // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Tijd

(Vrijdag) 20:15

Locatie

Theater Sneek

Westersingel 28 Sneek

za29aprGehele dagPreview WMC-show Friese Korpsen in Sneek(Gehele dag: zaterdag) SWZ sportcomplex MolenkriteActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

De meerderheid van de noordelijke korpsen, die deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2017 in Kerkrade laat op zaterdag 29 april 2017 op het SWZ complex aan de Molenkrite in Sneek hun nieuwe WMC-show voor het eerst zien, aan elkaar en aan het grote publiek.

Take One

Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. Take One 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek. Op deze locatie werd in 2009 Take One voor het eerst georganiseerd.

In de editie van 2013 deden het Pasveerkorps Leeuwarden, Advendo Sneek, Showband Marum, Bicycle showband Crescendo Opende, Takostu Stiens, Jong Advendo Sneek en Showkorps DINDUA Oldekerk mee aan ‘Take One’ in het Cambuurstadion. Volgend jaar kunnen alle noordelijke WMC Showkorpsen in principe meedoen met Take One.

Ook voor deze editie is bewust gekozen om de try-out al vroeg op de agenda te zetten. Instructieleden hebben dan meer tijd om de commentaren mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de show in de aanloop naar het WMC. De instructieleden en mogelijk een ingehuurd jurylid gaan vooral kijken naar het muzikale boek, het visuele ontwerp en het effect. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, wordt minder nadruk gelegd op de uitvoering. Na iedere show wordt in besloten kring overlegd en er worden geen punten gegeven. Na de try-out volgt dan ook geen ranglijst.

Korpsen staan te springen

Take One wordt gezamenlijk georganiseerd door en voor de deelnemende korpsen. De woordvoerder namens de organisatie, Gerrit de Roos laat weten dat er door verenigingen elders uit het land regelmatig gevraagd wordt of er ingeschreven kan worden om ook  deel te nemen. De Roos: ”Helaas past dit niet in het concept. Het is een dag die de korpsen uit één regio zelf organiseren en ook wensen. De verschillende instructieteams kennen elkaar goed en werken nu ook al veel samen. Dat bepaalt ook de open sfeer tijdens het geven van tips en feedback.”

De voorgaande edities trokken ruim duizend nieuwsgierige bezoekers. Take One is absoluut geen taptoe, maar een try-out. Bezoekers betalen bij de ingang een kleine bijdrage voor de dekking van de onkosten.

 • Datum:                                  Zaterdag 29 april 2017.
 • Locatie(s):                             Sportcomplex SWZ Boso, Molenkrite Sneek

Tijd

Gehele dag (Zaterdag)

Locatie

SWZ sportcomplex Molenkrite

Molenkrite 132 8608 XK Sneek,

za29apr15:00Opening jubileumtentoonstelling Galerie BAS1015:00 BAS10 GalerieActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Op zaterdag 29 april vindt in galerie BAS10 aan de Suupmarkt 10 in Sneek een bijzondere opening plaats. De galerie bestaat namelijk 30 jaar en dat wil ze vieren. Wat in 1987 begon als ontmoetingsplaats voor lokale kunstenaars, groeide al snel uit tot een volwaardige galerie. De allereerste in Sneek.

In 1991 werd de vereniging de stichting Beeldend Aktief Sneek. Met als doelstelling: het bevorderen van de belangstelling voor kunst, met name voor de beeldende kunst, in de ruimste zin van het woord. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van exposities. BAS heeft geen winstoogmerk en wil een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en kunstliefhebbers van jong tot oud. Galerie BAS10 heeft zijn plaats in het culturele leven van Sneek en ver daar buiten inmiddels wel bewezen.

Vrienden van BAS, aan de galerie verbonden kunstenaars, Bascule Art ,de ISK (Internationale Schakelklas), RSG Magister Alvinus en Bogerman Sneek, de Julianaschool en de Koningin Wilhelminaschool uit Sneek exposeren kunstwerken van 30 bij 30 cm. Tijdens de expositie “30 jaar BAS”  zijn er maar liefst meer dan 200 werken te zien!

De opening op zaterdag 29 april is doorlopend van 14.00 tot 17.00 uur. Wethouder van cultuur Mirjam Bakker zal om 15.00 uur een openingswoord houden. Er is muziek van de Fryske folkband: Reizger. De expositie duurt tot en met 27 mei.

bas10 poster_A3

Tijd

(Zaterdag) 15:00

Locatie

BAS10 Galerie

Suupmarkt 10 Sneek

za29apr20:15Theater Sneek: Micheline van Hautem en Eendracht Maakt Macht Oudega met Brel & Brass20:15 Theater SneekActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Brel & Brass is zonder twijfel een van de meest bijzondere muziekprojecten die in het seizoen 2016-2017 zal gaan plaatsvinden. Na de vooraankondiging in juni 2015 meldden zich direct diverse theaters en orkesten die graag wilden inhaken op dit bijzondere initiatief. Tijdens dit optreden wordt Micheline bijgestaan door het fanfare-orkest Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF).

Voor de pauze speelt het orkest een instrumentaal programma inclusief een Brel-prelude. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om samen met het orkest de mooiste (maar zeker niet enkel de bekendste) chansons van Jacques Brel ten gehore te brengen.

Speciale gast tijdens Brel & Brass is bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFa-wereld, in binnen- en buitenland. Topdirigent Ivan Meylemans (oa. Koninklijk Concertgebouw Orkest) is artistiek leider van Brel & Brass.

De Vlaamse Micheline Van Hautem wordt gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Dat begon al in 2002 met het succesvolle album Songs of Jacques Brel (meer dan 20.000 verkochte exemplaren). Optredens in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Muziek // za 29 april 2017 // 20.15 uur // € 21,00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Tijd

(Zaterdag) 20:15

Locatie

Theater Sneek

Westersingel 28 Sneek

za29apr21:00Bolwerk Sneek: David Bowie Tribute21:00 Bolwerk Poppodium HetActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Ground Control wordt beschouwd als de allerbeste David Bowie tribute band die ons land rijk is. Zaterdag 29 april treedt de uit Arnhem afkomstige formatie voor de eerste maal in Friesland op en wel in Het Bolwerk te Sneek.

Wie belichaamde de connectie tussen de 70’s, 80’s en 90’s door drie decennia lang steeds te blijven vernieuwen én voorop te lopen in de popmuziek en popart? David Bowie! Zelfs met zijn allerlaatste werk ‘Blackstar’ slaagde hij erin iedereen op het verkeerde been te zetten…

Frontman Ries de Wit en de ervaren bandleden van Ground Control hebben allemaal een andere muzikale afkomst, met verschillende muzikale bagage, maar weten deze te combineren tot één muzikale passie: David Bowie. Ground Control is de uitdaging aangegaan en speelt de beste, mooiste en belangrijkste nummers uit zijn enorme repertoire. Soms bijna identiek aan het origineel, soms met een ‘twist’, maar altijd met respect voor de Thin White Duke zelf.

Van ‘Ziggy Stardust’ tot ‘Station to Station’, van ‘Space Oddity’ tot ‘Heroes’, van ‘Five Years’ tot ‘Let’s Dance’ en van ‘Changes’ tot ‘Scary Monsters’. Elke periode van David Bowie is bijzonder, en Ground Control weet dit alles zeer realistisch neer te zetten met een speciale, muzikale en kleurrijke live show.

 • Zaterdag 29 april 2017
 • Poppodium Het Bolwerk, Kerkgracht 8, Sneek
 • Zaal open: 21.00 uur
 • Entree: 10 euro vvk / 13 euro avondkassa

Tijd

(Zaterdag) 21:00

Locatie

Bolwerk Poppodium Het

Kerkgracht Sneek

X