Events

Sorteer opties

vr24nov16:30Meat & Eat met vluchtelingen in Sneek16:30 Asiel Zoekers Centrum (AZC) SneekActiviteit Type:Algemeen

Meer

Activiteit details

Om bruggen te slaan tussen vluchtelingen en inwoners van Sneek organiseert Stichting Present Súdwest-Fryslân op vrijdag 24 november 2017 een ‘Meet & Eat’. Tijdens deze Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en gaat samen eten.

Vanuit een onveilige uitzichtloze situatie komen vluchtelingen ons land binnen, in de hoop een bestaan op te kunnen bouwen in een veilige omgeving. In het AZC in Sneek verblijven momenteel zo’n 380 vluchtelingen. Vluchtelingen, die het fijn vinden om nieuwe mensen (van buiten het AZC) te ontmoeten. Voor hen is dit niet zo vanzelfsprekend.

Veel inwoners van Sneek en omstreken willen graag iets voor deze nieuwkomers betekenen door ze allereerst een warm welkom te heten in Sneek. Vind je het leuk om zo iets voor de ander te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel gasten er plek is.

Hoe gaat het in z’n werk?

  • Je haalt je gasten tussen 16:30 en 17:30 uur op bij het AZC Sneek (Jancko Douwamatraat 29a) en gaat samen naar je huis
  • In je huis ga je samen eten (of eerst nog koken). Daarna is er misschien nog gelegenheid voor koffie, thee, een spel, een wandeling…
  • Uiterlijk 22.00 uur breng je de gasten terug naar het AZC Sneek.

Wil je op deze manier iets voor vluchtelingen dichtbij huis betekenen? Meld je dan aan vóór vrijdag 17 november a.s. opwww.presentsudwestfryslan.nl/meet-eat

Eén ding is zeker: Na afloop van MEET & EAT ben je een ervaring rijker.

 

Tijd

(Vrijdag) 16:30

Locatie

Asiel Zoekers Centrum (AZC) Sneek

Jancko Douwamastraat 29 8602 BK Sneek

za25nov14:00Sinterklaaswandeltocht in Sneek14:00 Sneek CentrumActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Op zaterdag 25 november vertrekt Sinterklaas op zaterdag 25 november om 14.00 uur vanuit het stadhuis van Sneek voor een wandeltocht door de binnenstad, waarbij hij kinderen persoonlijk de hand kan schudden.

Tijd

(Zaterdag) 14:00

Locatie

Sneek Centrum

wo29nov15:0016:00Woordhinkelen met Piet - Bibliotheek Sneek15:00 - 16:00 Bibliotheek SneekActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Kinderen van alle leeftijden kunnen in Bibliotheek Sneek hun eigen woord hinkelen met Piet. Het is erg leuk en moeilijk is het niet. Maak een woord dat bij 5 december hoort. Stap op de hinkelbaan!

Tijd

(Woensdag) 15:00 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Sneek

Wijde Noorderhorne 1 8601 Sneek

do30nov20:15Blues Brothers op 30 november in Sneek20:15 Theater SneekActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Op 30 november treden de legendarische BluesBrothers op in Theater Sneek (aanvang 20:15 uur// kaarten via Theater Sneek). Met hun zwarte hoed, bijpassende pak, smalle stropdas en immer aanwezige zonnebril zijn de Blues Brothers onovertroffen cool! Als de show eenmaal begint, kan geen mens stil blijven zitten.

Door de geïmproviseerde dansperformances zijn Jake en Elwood Blues zowel vreemd als bliksemsnel. Hun muziek is groots! De levendige Rhythm & Blues en de zwarte, krachtige soul van de Brothers zetten elke zaal op zijn kop. Absolutely live and absolutely hot: The Blues Brothers.

Allround performer Brad Henshaw kruipt in de huid van Jake Blues. Samen met zijn broer Elwood Blues, gespeeld door Christopher Chandler, de Bluettes en het live toporkest, zetten de anarchistische broeders de Nederlandse theaters weer op z’n kop. Uiteraard met hitnummers als Everybody Needs Somebody to Love, Soul Man en Think.

Het is een swingende show, zeer dynamisch en een fantastische cast. De zang en dans is van hoge kwaliteit en doet je absoluut denken aan de films die we allemaal van TV kennen.

Dit seizoen kunt u het allemaal meemaken! Zet je zwarte hoed en zonnebril op en beleef samen met The Blues Brothers een geweldige “feel good” avond in het theater. Een show vol knetterende soul, rhythm & blues, briljant entertainment, een flinke dosis humor en dit alles in een flitsende setting met spetterende belichting. De Blues Brothers maken tijdens de onovertroffen hit show een statement:

Foto Dan Rest

Onderstaand een promo:

 

Tijd

(Donderdag) 20:15

Locatie

Theater Sneek

Westersingel 28 Sneek

X
X

Deel dit met een vriend