Events

Sorteer opties

do19apr(apr 19)15:00do21jun(jun 21)16:00Ontdek je Krachtweerbaarheid basisschoolleerlingen(april 19) 15:00 - (juni 21) 16:00 Activiteit Type:Algemeen

Meer

Activiteit details

ONTDEK JE KRACHT, ook voor kinderen die pesten, meeloper zijn of toekijken!

“Ontdek je Kracht” is een nieuwe en unieke buitenschoolse sociale vaardigheden training en is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Helpt u ook mee om alle kinderen in hun kracht te zetten? Vraag eens aan uw dochter of zoon : wie bij jullie in de klas wordt gepest, en wie pesten er dan? Elk kind weet dit precies en noemt dan drie of vier namen, meestal niet meer. En vraagt u wel eens aan uw kind, en hoe voel jij je dan als je dat ziet of als het jou zelf overkomt? En, kan uw kind nee-zeggen bij groepsdruk op social media?

Wij hebben schrijnende uitspraken van kinderen gehoord “ik wist echt niet wat ik moest doen toen dat kind een klap kreeg”, “ik kon niet slapen, ik zag steeds die bloedneus”, “ik doe maar mee want ze gooien zo uit de app-groep”, “ze luisteren toch nooit naar me, daarom pak ik spullen af”, “naar de juf gaan doe ik niet meer, want ze stuurt me toch weer terug”.  Kinderen die gepest worden, meelopen of toekijken voelen zich machteloos. Wat men niet beseft is dat een kind dat pest zichzelf vaak erg onzeker voelt en een machtsmiddel zoekt om dat te compenseren.

In de training “Ontdek je Kracht” werken we met meisjes en jongens aan zelfvertrouwen en aan het vergroten van de moed om voor jezelf op te durven komen op een sociaal vaardige manier. Kinderen ontdekken hun eigen kracht, de kracht van hun stem en ontdekken ook dat samenwerken je nog sterker maakt. De training is uniek. We maken gebruik van de principes en de beweegspellen uit de Rots en Water methodiek aangevuld met krachtige oefeningen uit de dramatherapie en de kindercoaching.

Ook bieden we de deelnemers en de ouders extra informatie bijvoorbeeld over het verschil tussen plagen en pesten. We zetten daarvoor een poppenspel in om de uitleg van Brook Gibbs “how to stop a bully” uit te beelden. Ook leren we kinderen zelfverdedigingstechnieken waardoor ze een betere houding ontwikkelen en zich zekerder gaan voelen. Op een speciale website www.weerbaarheidcentrumfriesland.nl zijn extra uitleg, foto’s en films te vinden om de training te ondersteunen.  Ouders kunnen zo heel makkelijk ook thuis met hun kind de geleerde technieken helpen versterken.

Hanna en Hélène zijn beide gecertificeerd Rots en Water trainer.  Hanna Kok is tevens dramatherapeute en Hélène van de Vijver tevens kindercoach. Samen hebben ze de bagage om deze complete trainingen te geven en ze doen dit in de regio Súdwest-Fryslân. Ze staan met open armen voor u klaar om in kleine groepen “Ontdek je Kracht” in een fijne gymzaal vorm te geven.

Kinderen uit de gehele regio kunnen zich nu aanmelden voor de training in april, en er start geregeld weer een volgende  trainingsgroep.  Meer weten over deze en andere trainingen? Check dan de genoemde website, of bel ons even op 06 46950102.  We verheugen ons erop om jullie te ontmoeten!

Tijd

April 19 (Donderdag) 15:00 - Juni 21 (Donderdag) 16:00

wo20jun15:30wo17:00CoderDojo in Bibliotheek Sneek15:30 - 17:00 Bibliotheek SneekActiviteit Type:Algemeen

Activiteit details

Bij CoderDojo Sneek leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites maken, apps en games maken. 

Laat je verrassen! Tijdens de CoderDojo op woensdag 20 juni zouden bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod kunnen komen:

  • Scratch
  • Micro:bit
  • HTML
  • en meer…!

Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden via de website.

Tijd

(Woensdag) 15:30 - 17:00

Locatie

Bibliotheek Sneek

Wijde Noorderhorne 1 8601 Sneek

za23jun20:30za00:30Zwette Night Music in Scharnegoutum op het SwettehûspleinMuziekvereniging Excelsior en coverband Smûk in een afwisselend zomeravondconcert! 20:30 - 00:30 Dorpshuis Swettehûs ScharnegoutumActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Het belooft weer een afwisselende avond te worden met onder andere recente hits en rockmedleys.
Excelsior zal van zich laten horen met een swingend aantal muziekstukken en uiteraard zullen zij ook gezamenlijk met het jeugdkorps en met de band Smûk een aantal nummers ten gehore brengen. Smûk is een jonge coverband die dit jaar finalist was in de Clash of the Coverband in Paradiso. Naast hits van eigen bodem worden grote muzikale helden van de jaren ’80 tot nu, ruim vertegenwoordigd in het repertoire. De leden van Smûk blazen met hun knallende hits het publiek elke keer omver. Daarnaast worden de nieuwste hits van de laatste jaren meegenomen in het repertoire, waardoor jong en oud uit hun dak kan gaan.

Zorg dat u zaterdag 23 juni vanaf 20:30 op het plein voor het Swettehûs bent om dit muzikale festijn mee te maken!

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 00:30

Locatie

Dorpshuis Swettehûs Scharnegoutum

Legedyk 43

do28jun(jun 28)19:15zo15jul(jul 15)22:00Weispield, dreame oer de TsjûkemarEen iepenloftspul op eiland Marchjepôle.19:15 - (juli 15) 22:00 TjeukemeerActiviteit Type:Uitgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Het Iepenloftspul is een gelaagd, avontuurlijk en bij vlagen absurdistisch theaterstuk over dwalen en dromen. De vele, vaak nog onbekende, aspecten van het Tsjûkemar komen aan bod: de verzetsheld Lodo van Hamel, het verdronken dorp bij Rohel en de zussen Tsjûke en Maarch. Durven dromen! Dat doet het Bantegaaster Iepenloft, dat toestemming heeft gekregen om te spelen op Marchjepôle, een eiland in het Tjeukemeer. Het eiland is één en al bedrijvigheid en half Bantega heeft bezit genomen van de Marchjepôle, zo lijkt het. Durven dromen was ook één van de meest karakteristieke eigenschappen van Lodo van Hamel. Deze tragische held moest als spion het verzet in Nederland in kaart brengen en info doorbrieven aan de Engelsen en de Nederlandse regering in ballingschap.

Tijd

Juni 28 (Donderdag) 19:15 - Juli 15 (Zondag) 22:00

Locatie

Tjeukemeer

X
X

Deel dit met een vriend