Stormschade Sneek vooralsnog beperkt

0

Sneek – Alhoewel de eerste herfststorm van dit jaar in Friesland flink heeft huisgehouden, viel het in Sneek allemaal wel mee volgens Social Media. Bij voetbalvereniging LSC 1890 aan de Leeuwarderweg waaiden de daken van de kleedkamers, inmiddels is een begin gemaakt met de herstelwerkzaamheden.

treurwilg top er af omgewaaide boom omgewaaide schutting

In de Lorentzstraat kon een boom het geweld van de regelmatige windvlagen met een snelheid van rond de 100 km per uur niet bolwerken, mede doordat er de laatste dagen vrij veel regen was gevallen en de grond zompig was. Verder waaiden er verspreid door Sneek schuttingen om, scheurden takken van bomen en werd een grote treurwilg bij de Ielanen gekortwiekt door de storm. De top van de boom gaf de geest  in een harde windvlaag.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend