Sneek Bolsward Sneek op 26 augustus

0

Sneek – Op zaterdag 26 augustus wordt voor de achtenveertigste keer, de Friese hardloopklassieker Sneek Bolsward Sneek worden georganiseerd. Start en finish zijn, net als in voorgaande jaren, op de atletiekbaan van organiserende vereniging AV Horror in Sneek . Naast de 20 kilometer is er een  10 en een 5 kilometer prestatieloop. Voor de jeugd wordt er een loop van ca. 1300 meter gehouden. Het parcours is dit jaar door de Atletiekunie opgemeten en bedraagt nu exact 20 km.

Geschiedenis

De eerste officiële Bolsward Sneek werd in  1967 gehouden, met start en finish op de Worp Tjaardastraat. Het keerpunt in Bolsward lag bij Hotel de Wijnberg. Onder enorme publieke belangstelling streden 45 mannelijke wedstrijdlopers om de eer. Rudie Mol uit Hilversum was als eerste, in 1.08.44, weer terug in Sneek, gevolgd door Harm Hendriks en mister Horror Cees Clement. Tot en met 1975 werd de loop jaarlijks georganiseerd. Van deze negen edities wist Johan Kijne uit  Rotterdam er vier op zijn naam te schrijven. In 1974 deden er voor het eerst dames mee, waarvan Anneke Zeinstra met 1.28.55 de snelste was. In dat jaar zette Henk Kalf het parcoursrecord op 1.04.09. De jaarlijkse reeks werd onderbroken voor de, onder lopers legendarische, marathon van Sneek. In 1979 stond de loop weer op de kalender. De onderbreking had de loop geen goed gedaan. In 1980 stonden er slechts 33 lopers aan de start, een dieptepunt. Het evenement is de laatste jaren gegroeid naar ruim 600 deelnemers. Een groot aantal daarvan kiest voor de alternatieve, kortere, afstanden. Van 1998 tot en met  2006 waren start en finish in de binnenstad van Sneek, maar sinds de verhuizing van Horror naar sportpark Het Schuttersveld vinden start en finish plaats op de kunststofbaan.
Inschrijven kan op de wedstrijddag tot een half uur voor de wedstrijd. Meer informatie is te vinden op www.sneekbolswardsneek.nl. Hier kan men zich ook voorinschrijven tot en met 24 augustus.
Inschrijving op de dag van de loop zelf is mogelijk in de kantine van AV Horror op het Schuttersveld te Sneek vanaf 15.00 uur. (Foto Jolanda Siemonsma)

SBS2017_A4

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend