Alle seinen op groen voor gaswinning Top en Twel

0

Den Haag – Zodra de gaswinning in Oppenhuizen begint, moet Vermilion Energy de bewoners jaarlijks informeren over de werkelijk ontstane bodemdaling in relatie tot de verwachte bodemdaling. Dat heeft de Raad van State (RvS) vandaag bepaald in een uitspraak. Bewoners van wijk De Brekken in Sneek waren in beroep gegaan bij de Raad van State omdat deze jaarlijkse informatieplicht ontbrak in het gaswinplan van het Ministerie van Economische Zaken. De frequente informatieplicht van Vermilion geldt overigens niet alleen voor de bodemdaling maar ook voor bodemtrillingen en maatregelen ter voorkoming van schade.

Jongstleden april had de Raad van State al besloten dat de gaswinning in Top & Twel mag doorgaan.

Bron Top en Twel

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend