Sneker Amazones geselecteerd voor Endurance Kampioenschap

0

Sneek – Lies Heurnink en Laura Slob hebben samen met hun paarden Tanja, een kruising New Forest pony, en Arabisch volbloed Fa Fernan een startplaats weten te bemachtigen voor de KNHS Kampioenschappen Endurance tijdens de Hippiade in Ermelo.

Endurance is een betrekkelijk nieuwe tak van paardensport waarbij het doel is een uitgezet parcours tussen de 20-160 km zo snel en goed mogelijk af te leggen. Niet alleen de tijd is belangrijk, maar ook de algehele conditie van het paard. Deze wordt door een  dierenarts gecontroleerd voor, tijdens en na de wedstrijd. Het paard moet steeds ‘fit to continue’ zijn anders wordt het onherroepelijk uit de wedstrijd gehaald. Het is dus naast een snelheidssport vooral een tactische sport waarbij het heel belangrijk dat je je paard goed kent en voorbereid op de te leveren prestatie.

De amazones, die hun paarden toevertrouwen aan de goede zorgen van pensionstal T&H Stables in Tjalhuizem, rijden mee in klasse 1 en zullen een rit van 35 km afleggen. In deze klasse geldt een maximum snelheid van 14 km per uur. In de hogere klassen nemen de afstanden toe tot 160 km per dag en is de maximum snelheid vrijgegeven.

Wat deze sport extra bijzonder maakt,  is dat je samen met je paard, al rijdend door de mooiste natuurgebieden van Nederland, een klus moet zien te klaren waarbij samenwerking tussen mens en dier, wederzijds vertrouwen en een goede verzorging en training de sleutelwoorden zijn.

De Hippiade vindt plaats op vrijdag 25 augustus. De start en finish zijn op het KNHS terrein. De rit wordt verreden door het Speulderbos en de Ermelose heide die dan hopelijk in volle bloei staat.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend