Stadswandelingen en vaartochten IJlst weer van start

0

IJlst – Het toeristenseizoen draait op volle toeren. Met als gevolg dat ook de stadswandelingen en rondvaarten in IJlst weer van start zijn gegaan. Tot en met medio september vertrekken de IJlster stadsgidsen vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade 4 in IJlst iedere woensdag om 10.30 en 14.00 uur voor een wandeling door het historisch centrum van IJlst. En op iedere donderdag vertrekken de schippers van de houten bok/molenpraam om 14.00 uur vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade 4 voor een vaartocht van 2 uur in en rond IJlst.

Na de wandeling gaat het varend met de houten bok of de molenpraam naar houtzaagmolen De Rat, waar de gids verhaalt over de historie en de werking van deze eeuwenoude molen. Afsluitend wordt een kopje koffie/thee gedronken in Stadsherberg Het Wapen van IJlst. Deze historische ontdekkingstocht door IJlst duurt ruim 2 uur. Groepen van minimaal 7 personen kunnen de wandeling reserveren op andere dagen en uren. De vaartocht in en rond IJlst duurt circa 2 uur. De schipper bepaalt de route.  Honden mogen mee.

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact op nemen met het kantoor van de VVV Zuidwest Friesland in Heeg: 0515-442464.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend