Video: Geboorte van Hooglanderkalfje in Sneek

0

Sneek – Parkwachter Ype van der Werf was gisteren getuige van de geboorte van een Hooglanderkalfje in het Rasterhoffpark in Sneek en legde dat vast in een video, die wij onze lezers niet willen onthouden.

Hij vertelt: “Vanmorgen mocht ik iets meemaken wat uniek is, namelijk de geboorte van een Hooglander kalfje in het Rasterhoffpark. In de 12 jaar dat ik hier parkwachter mag zijn is dit de eerste keer. Het kalfje is op de film enkele minuten oud en de moeder doet er alles aan om het kalf schoon te likken (en eet alles op!! met een reden) . Want dit komt weer in de moedermelk terecht, wat héél belangrijk is voor het kalfje, (en ook om elk spoor voor roofdieren uit te wissen!) In de 12 jaar Hooglander in het park zijn er ondertussen 30 à 35 kalfjes geboren. Zoals op de foto ook wel is te zien noemen wij de moeder kromhoorn.

Filmpje Ype van der Werf

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend