Studenten Friese Poort Sneek in actie voor Ghana

0

Oosthem – Op donderdagavond 15 juni was de pastorietuin in Oosthem het decor voor een foodfestival georganiseerd door de tweedejaars studenten Horeca. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderwijs in Ghana.

De Protestantse Kerk Abbega-Oosthem-Folsgare heeft ROC Friese Poort benaderd om het idee van een benefietdiner verder uit te werken en te organiseren. Dit resulteerde in het foodfestival met seizoensgebonden en duurzame gerechtjes. Zonder keuken in de buitenlucht de catering verzorgen voor 85 bezoekers maakte het extra leerzaam en uitdagend voor de studenten. Met deze culinaire avond werd €1200,- opgehaald.

Het benefietdiner is een initiatief vanuit de kerk. De Protestantse Kerk Abbega-Oosthem-Folsgare organiseert sinds 2008 jaarlijks acties om geld in te zamelen voor de gemeenschap Techiman in Ghana. Het geld wordt onder andere gebruikt om gezinnen in Ghana financieel te ondersteunen om onderwijs voor kinderen mogelijk te maken.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend