Programma Theater Sneek 28 t/m 29 april

0

Sneek – Natuurlijk kunt op u op de website van Theater Sneek het volledige programma voor de komende seizoen bekijken, maar als extra service bieden wij u wekelijks het programma van de daaropvolgende week. Extra voordeel is dat de laatste (eventuele) wijzigingen in dit programma kunnen worden verwerkt.

De Dijk met Groef

De Dijk heeft zijn sporen achtergelaten in het Nederlandse muzieklandschap. In rocktempels en popzalen, in feesttenten en op festivals, overal in het land. En dan nu ook – eindelijk – in de grote theaters.

In 2014 heeft de band met de korte tour Kijk De Dijk de animo voor het theater gepeild, bij zichzelf en bij het publiek. Het voelde goed, aan beide kanten. Daarom nu Groef: een concert met bekende en minder bekende nummers van De Dijk, speciaal gekozen en opnieuw gearrangeerd voor het theater. Voor publiek dat eens zittend De Dijkmuziek over zich heen wil laten komen in de stijlvolle ambiance van het theater.

Dansen, dat komt wel weer. En hard hoeft het ook niet, als het maar grooved. Kom luisteren naar die andere muzikale aanpak van deze topband die al meer dan 35 jaar in het rockcircuit meedraait.

Muziek // vr 28 april 2017 // 20.15 uur // UITVERKOCHT // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Micheline van Hautem en Eendracht Maakt Macht Oudega met Brel & Brass

Brel & Brass is zonder twijfel een van de meest bijzondere muziekprojecten die in het seizoen 2016-2017 zal gaan plaatsvinden. Na de vooraankondiging in juni 2015 meldden zich direct diverse theaters en orkesten die graag wilden inhaken op dit bijzondere initiatief. Tijdens dit optreden wordt Micheline bijgestaan door het fanfare-orkest Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF).

Voor de pauze speelt het orkest een instrumentaal programma inclusief een Brel-prelude. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om samen met het orkest de mooiste (maar zeker niet enkel de bekendste) chansons van Jacques Brel ten gehore te brengen.

Speciale gast tijdens Brel & Brass is bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFa-wereld, in binnen- en buitenland. Topdirigent Ivan Meylemans (oa. Koninklijk Concertgebouw Orkest) is artistiek leider van Brel & Brass.

De Vlaamse Micheline Van Hautem wordt gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Dat begon al in 2002 met het succesvolle album Songs of Jacques Brel (meer dan 20.000 verkochte exemplaren). Optredens in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Muziek // za 29 april 2017 // 20.15 uur // € 21,00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Fotocredits Brel & Brass

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend