Passantenhaven Woudsend officieel geopend

0

Twee dagen voor de opening van het watersportseizoen 2017 in Heeg en Woudsend werd hij dan eindelijk met blusboten, zang en dans en andere feestelijkheden officieel in gebruik genomen, de passantenhaven van Woudsend. Een tien jaar lang gekoesterde wens gaat in vervulling voor het watersport georiënteerde dorp, dat vanwege een tekort aan passantenplaatsen langs de kades eigenlijk niet meer was dan een doorgangsplaats. In aanwezigheid van gedeputeerde Sietske Poepjes, wethouder Maarten Offinga en voorzitter van Woudsender Dorpsbelang Loek Hogenhout werd de virtuele fles champagne ter hand genomen om Woudsend op te waarderen tot volwaardige verblijfs-watersportplaats.

Gelegen aan de Woudsender Rakken, aan het centrale dorpsplein, naast Recreatiecentrum De Rakken, met supermarkt, winkeltjes en horecagelegenheden op reikafstand, biedt de haven passanten, die hun boodschappen in Woudsend willen doen, of even op de terrassen willen verpozen, een prettige gratis tussenstop. Want er hoeft overdag geen liggeld te worden betaald. Maar overnachten in de haven is niet toegestaan; om 22:00 uur moet het laatste bootje uit de haven zijn verdwenen.

opening passantenhaven woudsend elfstegentocht

Na de opening liepen de genodigden de Woudsender ‘Elfstegentocht’ onder leiding van Loek Hogenhout , waarna de feestelijkheden in MFC de Driuwpolle werden afgesloten.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend