Jeugd AZC en Sneek spelen samen in ‘Ik & de Oorlog’

0

Sneek – Op 2, 3 en 4 mei speelt in Bibliotheek Sneek de locatievoorstelling ‘Ik & de Oorlog’. Een groep jonge acteurs; sommigen wonen al hun leven lang in Friesland, terwijl anderen zijn gevlucht uit hun land en wonen in het AZC in Sneek,  legt het publiek persoonlijke verhalen voor. Interviews met Snekers die de Tweede Wereldoorlog meemaakten en gevluchte Syriërs dienden als basis voor het script. De voorstelling vindt plaats in het kader van ‘Theater Na de Dam’.

Bijzondere samenwerking

Ik & de Oorlog is een project van Stichting Haring & Hummus en Bibliotheek Sneek, in samenwerking met COA Sneek en Theater Na de Dam. Stichting Haring & Hummus organiseert community-art projecten, waarin samen met bewoners van AZC’s en hun nieuwe Nederlandse buren wordt toegewerkt naar een voorstelling of evenement. De stichting is een initiatief van theatermaker Janneke de Haan en psychologe Geertje Postma. Postma: ‘Onze projecten zijn bedoeld om nieuwkomers en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen. Door samen een voorstelling te maken, leren deelnemers elkaar goed kennen en worden onderling begrip en sociale contacten versterkt.’ De groep jonge spelers heeft de afgelopen weken onder leiding van De Haan gerepeteerd, met als resultaat een bijzondere, interactieve voorstelling die zich afspeelt op diverse plaatsen in de bibliotheek.

Ik & de Oorlog is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Stichting Old Burger Weeshuis Sneek, Stichting Sneek 1940-1945, Rotaryclub Sneek, Stichting Sneek 1818 en Theater Na de Dam. Theater Na de Dam organiseert jaarlijks op 4 mei door het hele land voorstellingen rondom het thema herdenken om deze dag van extra betekenis te voorzien.

De voorstellingen vinden plaats op 2 , 3 en 4 mei. De deur gaat open om 20.15 uur. De voorstellingen beginnen stipt om 20.30 uur, duren een uur en zijn te zien in Bibliotheek Sneek aan de Wijde Noorderhorne 1. Na de voorstelling is er gelegenheid om na te praten en iets te drinken. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.haringenhummus.nl/oorlog. Meer informatie via info@haringenhummus.nl.

Flyer 'Ik & de Oorlog'

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend