GPTV stopt eind april haar TV-uitzendingen

0

Leeuwarden – GPTV stopt eind april met haar TV-uitzendingen. Na ruim 20 jaar TV produceren, blijkt een en ander niet langer rendabel. Reden voor de zender uit Leeuwarden, om de stekker er uit te trekken. Wout Gerstel van GPTV: “Het is meer dan 20 jaar een feest geweest, maar helaas moeten we nu de slingers opruimen.”

GPTV begon in 1996 in de gemeenten Harlingen, Franekeradeel en het Bildt. In de loop der jaren breidde de zender zich uit over de hele provincie Fryslân. De Gerstels speelden het al die tijd klaar om met inzet van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers dagelijks een gevarieerd nieuws- en entertainmentprogramma met Friese inhoud neer te zetten. Enkele jaren geleden verhuisde GPTV van Harlingen naar de Leeuwarder Blokhuispoort.

Na vrijdag 28 april moeten 212.000 huishoudens in Friesland verder zonder GPTV. Simpelweg omdat het niet langer uit kan. Adverteerders stonden de eerste jaren soms op een wachtlijst, maar ten gevolge van de economische crisis en de opkomst van commercials op sociale media hebben veel ondernemers besloten  om minder of anders te adverteren.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend