Muizen nemen IJlst over

0

IJLST – Op dinsdag 3 november werd heel IJlst overgenomen door muizen. Een ware plaag overspoelde de Elfstedenstad. Met deze muizen van piepschuim, verspreid over de hele stad, vroeg de Stichting IJlst 750 op ludieke wijze aandacht voor de theater-voorstelling It Fabryk. Dit theaterstuk, waarin de muizen een prominente rol spelen, wordt eind november opgevoerd.

Om 06.00 uur ’s ochtends kregen de grijze diertjes met roze staart een plekje in IJlst. Maar liefst duizend muizen van piepschuim werden door de mensen van Stichting IJlst 750 door de stad verspreid. Toen IJlst ontwaakte kwamen er veel positieve reacties los van verraste inwoners. Iedereen die een muis vond mocht deze mee naar huis nemen.

Plaag van piepschuim
Kerst Koopman van Stichting IJlst 750 (en maker van de muizen): “Het heeft me heel wat uren gekost om ze te maken, maar toen ik de verraste gezichten van ontwakend IJlst zag besefte ik dat het al ‘t werk dubbel en dwars waard was. Om deze plaag van piepschuimmuizen kunnen we gelukkig lachen, dat was het afgelopen jaar voor de boeren in onze omgeving wel anders”.

IJlst 750
In 2018 heeft IJlst 750 jaar stadsrechten. In aanloop daarnaartoe organiseert de Stichting IJlst 750 verschillende (theater)evenementen. Zo vindt van 26 t/m 29 november de theatervoorstelling It Fabryk plaats waarin onder andere Gerrit Haaksma en Theun Plantinga spelen, geregisseerd door Ypy Zysling. De kaartverkoop gaat, net zoals de uitbreiding van de muizen vandaag, razendsnel.

Meer informatie
Meer informatie over de voorstelling staat op www.ijlst750.nl.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend