Nieuw winkelconcept MijnTafel in Sneek

8

mijn tafelSneek – Op zaterdag 13 juli 2013 wordt in Sneek de eerste winkel in Nederland geopend volgens de formule mijnTafel. Deze formule, naar Fins voorbeeld, houdt in dat iedereen in de winkel een tafel kan huren om er nieuwe, zelfgemaakte of tweedehands spullen te laten verkopen. De verkoper heeft daar verder geen omkijken naar. De eerste Nederlandse vestiging van mijnTafel is te vinden aan de Geeuwkade 3 in Sneek, schuin tegenover de Waterpoort.

De formule mijnTafel bestaat al sinds jaar en dag in Finland en is daar een groot succes. De opzet wordt nu in Nederland geïntroduceerd door Marlies van Steen uit Heerenveen. Zij komt geregeld in Finland – haar zoon en zijn gezin wonen er – en heeft gezien dat de winkel in een behoefte voorziet. “Iedereen die bijvoorbeeld eens goed wil opruimen of een galerie te hoog gegrepen vindt of een extra verkooppunt wil hebben, kan er voor kortere of langere tijd een of meer tafels huren”, vertelt ze. “Voor de huur geldt een vaste prijs en de hele opbrengst van de verkoop is voor de huurder van de tafel.”

 

Uitgelezen locatie

De keuze om met mijnTafel naar Sneek te komen, was voor haar niet moeilijk. “Vind maar eens een pand op zo’n mooie plek”, aldus Marlies van Steen. Ze is niet over één nacht ijs gegaan en heeft diverse panden bezocht, “maar de Geeuwkade is uitstekend bereikbaar, ligt dicht bij het centrum, er komen toeristen en watersporters langs en er is parkeergelegenheid voor de deur. Beter kon het niet!”

Duidelijke opzet

De opzet van mijnTafel is duidelijk en biedt tal van voordelen, om te beginnen voor verkopers. Zij bepalen zelf de prijs van de producten die zij uitstallen. mijnTafel zorgt voor de verkoop en de verkopers krijgen de hele opbrengst ervan. Ze hebben geen contacten met kopers, hoeven niet te onderhandelen en hebben geen problemen met de betaling. En ze kunnen van alles verkopen: tweedehands en nieuwe spullen, maar ook wat ze zelf hebben gemaakt, bijvoorbeeld schilderijen, keramiek of wenskaarten

Gezellige winkel

“Ook voor de kopers zijn er veel voordelen”, aldus Marlies van Steen. “mijnTafel is een gezellige winkel waar je van alles onder één dak vindt. Je hebt geen last van opdringerige verkopers en je kunt alles op je gemak uitzoeken en bekijken. Alles heeft een duidelijke, vaste prijs, die meestal lager is dan elders. Er is een speelhoekje voor kinderen, er zijn twee paskamers als je kleding wilt kopen en er is koffie en thee verkrijgbaar.”

Groen en sociaal

Volgens Marlies van Steen zal mijnTafel zo veel mogelijk een groene onderneming zijn: “We bevorderen het hergebruik van spullen en dragen zo bij aan de ontlasting van het milieu.” En ook een sociale onderneming: “We verkopen de spullen tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien is het winkelmeubilair in de sociale werkvoorziening gemaakt. En de opbrengst van achtergelaten spullen gaat naar een goed doel”, zo legt ze uit. Welkom dus in mijnTafel, vanaf 13 juli aanstaande aan de Geeuwkade 3 in Sneek.

 

8 reacties

 1. Goeden morgen,

  Ik lees net in het Sneeker Nieuwsblad dat jij/jullie een winkel hebben geopend in Sneek.
  Nu is mijn vraag, hoe duur is de huur van 1 tafel en voor welk tijdsbestek is deze en wat voor een afmeting heeft deze tafel.
  In jou verhaal hierboven staat ook dat de opbrengst van achtergelaten spullen naar een goed doel gaat, graag wil ik hier wat meer informatie over.

  Ik hoop van jou te horen

  Hartelijke groet,

  Mini Balk

 2. Ik zag dat ook aan de Lindegracht in Heerenveen een
  soortgelijk concept gaat ontstaan.
  Is dit van dezelfde ondernemer? en zoja, dan graag
  wat informatie.

 3. Hallo,

  vorig jaar op vakantie heb ik eenzelfde soort winkel bezocht in Almelo. Had wel een andere naam. Is deze winkel nu ook een mijn tafel geworden?

  gr.Dick

 4. zou graag weten wat de afmeting is en de prijs en voor wat voor tijdbestek deze tafel graag meer informatie bvd v berkel

 5. Hallo marlies
  leuk zo,n winkel
  ik heb wel vijf zakken met kleding schoenen
  wil dit morgen graag brengen i.v.m ruimte gebrek
  kan dit en hoelaat kunnen we het brengen
  Zit zelfs kleding bij met prijskaartje er nog aan
  hoor het graag
  m.v.g
  jenny

 6. Parkeren voor de deur??? Voor vergunninghouders ja. Drama om te parkeren daar aan het water!

Reageren

X