Van Haren opent 12 juni verherbouwde winkel

0

pand-van-haren-oosterdijk1Sneek – Op 12 juni is de overlast van de verherbouw van het pand van Van Haren schoenen aan de Oosterdijk in Sneek voorbij. Aanpalende winkeliers zullen opgelucht ademhalen, parkeren op het terrein aan de Prins Hendrikkade wordt weer wat makkelijker en de ontsierende schutting aan de Oosterdijkkant verdwijnt.

Sneek is een van de 139 filialen van Van Haren dat onderdeel uitmaakt van de (tegen de stroom in ) groeistrategie van de schoenen ‘grootgrutter’, die vorig jaar een omzettoename meemaakte van 7,5 procent (op bestaande filialen: 3,08 procent) tot 132,6 miljoen euro (2011: 123,4 miljoen).

Terwijl de omzet in de gehelebranche met 4 procent daalde, gingen er bij vanHaren zo’n 6,01 miljoen paar schoenen over de toonbank. Dat zijn circa 275.000 paar, oftewel 4,8 procent, meer dan in 2011. “Ondanks lastige omstandigheden in de branche wist vanHaren haar positie verder te versterken”, luidt het commentaar van Krein Bons, directeur van vanHaren. Met 139 filialen in het hele land (2011: 136) en een online shop is de onderneming, gemeten naar omzet in schoenen, momenteel de grootste schoenenretailer in Nederland. Zij had eind 2012 1.325 medewerkers in dienst.

In 2012 opende vanHaren vijf nieuwe winkels. Twee minder aantrekkelijke locaties werden gesloten, twaalf andere gemoderniseerd. In het lopende jaar staat de opening van vier nieuwe filialen gepland en een modernisering van 21 bestaande filialen, waaronder dat van Sneek.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend