Resi Wommels niet failliet (zie reactie)

9

Wommels – Resi Woonwinkel in Wommels is definitief failliet verklaard. De curator is er niet in geslaagd om een doorstart van de woonwinkel voor elkaar te breien. Na de crisis bij  de bouwbedrijven lijken nu woonwinkels zwaar onder vuur te liggen. Doordat er minder huizen worden verkocht krijgen ook de woongerelateerde winkels daar een behoorlijke zeperd van mee.

De meubels van Resi zijn opgekocht door Kapenga Wonen in Buitenpost en het Wooncentrum in Wolvegea. Deze ondernemers huren  de komende maanden het pand van Resi in Wommels.

9 reacties

 1. Resi is NIET failliet.

  Dit is te lezen op de site van http://www.skille.nl

  QUOTE

  “Wooncentrum Resi in Wommels maakt geen doorstart. Het bedrijf verkeerde al geruime tijd in een schuldsanering. Samen met Bureau Benedictus uit Garyp heeft eigenaar Remco de Vries van Resi geprobeerd een doorstart te maken. Die pogingen zijn mislukt. Dat betekent dat de schuldsanering wordt doorgezet. De crisis is de belangrijkste oorzaak van de problemen bij Resi. “Mar it oantal meters wie te grut”, aldus bewindvoerder Geert Benedictus. “Yn 2008 koe dat wol, mar no’t de omset werom rûn, hat de grutte fan it pand Resi nekt.”

  Anders dan de spandoeken op het bedrijfspand van Resi doen vermoeden is er geen sprake van een faillissement. Houdt de eigenaar zich aan de regels dan kan hij na drie jaar schuldenvrij zijn. Eigenlijk gaat het om een schuldsaneringsverkoop.

  “Mar as dat op de muorre fan Resi stiet, dan begripe de minsken it net. Om kommersjele redenen wurdt praat fan in faillissementsferkeap”, stelt Benedictus. Kapenga Wonen uit Buitenpost heeft de handelsnaam en inboedel van Resi overgenomen. Het bedrijf huurt het pand en gaat de inventaris verkopen. Het pand komt in de vrije verkoop.

  Max en Henriëtte de Vries begonnen in 1991 in de voormalige zuivelfabriek in Wommels een meubelzaak. In 2000 verhuisde Resi naar een nieuw pand op het bedrijventerrein Walperterwei. In 2006 werd het bedrijf vergroot met drieduizend vierkante meter. Men had daarnee de beschikking over 10.000 vierkante meter en was daarmee één van de grootste wooncentra van Friesland. Er stonden acht mensen op de loonlijst.”

  UN-QUOTE

  Jammer dat er via de media een beeld wordt gecreëerd dat haaks staat op de werkelijkheid. Deze ondernemer gaat drie jaar op een houtje bijten om al z’n schulden af te betalen. Is wat anders dan een faillissement met alleen maar verliezers. Waarvan acte.

 2. Resi zit in een schulsaneringstraject en is inderdaad niet failliet, Zie reacties op dit artikel.

 3. Remco de Vries oud directeur Resi Wooncentrum heeft het allemaal aan zich zelf te danken dat het bedrijf ten onder is gegaan door buitensporig eigen uitgave. Hij die het belangrijker vond 4x per jaar op vakantie te gaan, dure kleding en auto te hebben, vakantiehuis, golfen, boten….. maar leveranciers werden niet betaald en kwamen daardoor in de problemen. Ondernemer gaat drie jaar op een houtje bijten!!! maar kan nog wel in een dikke VW Touareg rijden en 2 weken op wintersport gaan.

  Remco de Vries pathologische leugenaar en denkt alleen aan zich zelf. En daar zijn heen veel mensen het dupe van geworden.

 4. Een vriend op

  Henk als ik jou verhaal lees doe je net of je Remco goed kent.
  Volgens mij is het tegendeel waar.
  Dat hele verhaal wat je hier verkondigt klopt niks van.
  Iemand zwart maken kunnen we allemaal wel.

 5. goede vriendin op

  Henk kon wel wat jaloers zijn!

  Ik blijf het jammer vinden een prachtige zaak die weer gesloten is/wordt.

  Het was een super bedrijf en remco een super vent!!

 6. Henk heeft gelijk vraG maR een x rond in het bekrompen dorp wommels die uitgaven van die baas heeft het bedrijf de nek gekost ‘ iemand die anders zegt lult gewoon uit zijn nek !! Maar vind het prachtig eerst dikke auto en nu een ford crot scort!

 7. Er wordt geprobeert te zeggen dat een schuldsaneringstraject minder erg is dan een faillissement? Voor wie??? de schuldeisers kunnen in beide gevallen op een houtje bijten want mocht er geld binnen komen dan zijn de bank en de belastingdienst het eerst aan bod en krijgt een leverancier niets. Het zou andersom moeten zijn, banken zijn gangsters en krijgen daarvoor rente betaald als er geld geleend wordt. Leveranciers leveren ter goeder trouw en krijgen geen rente over hun leveringen. Feit is, het blijft jammer dat Resi niet meer bestaat.

 8. Meer van der op

  Leuke discussie die hier gevoerd wordt. Ben zelf woonachtig in de regio Wommels en wij weten hier donders goed hoe het gegaan is. Dorps praat of niet, wat Henk hier vertelt is nog maar een schim voor wat er allemaal gebeurt is. Wil niet iemand aan de schandpaal nagelen maar, nog niet een half jaar geleden is er een inval geweest bij de heer in kwestie waar ze bijna 2 ton aan contanten hebben buit gemaakt. En dan zeuren hoe zwaar ze het hebben in de schuldsanering. Ik vind het verschrikkelijk voor het personeel en jammer dat een mooi bedrijf zo kapot moet gaan.

Reageren

X