Transport tanks naar Workum logistiek hoogstandje

0

Sneek 19 februari 2012 – In de nacht van vrijdag op zaterdag vond het transport plaats van vier mega-opslagtanks van Holvrieka Nirota in Sneek naar Friesland Campina in Workum. Een logistieke operatie waar af en toe op de vierkante centimeter gemanoeuvreerd moest worden. De opbouwwerkzaamheden begonnen in de loop van de middag al, toen de tanks op de diepladers werden gezet. Tanks met een doorsnee van  zeven meter en een lengte van de vrachtwagencombinaties van 32 meter, dat is een logistiek hoogstandje.

Via de rondweg was niet mogelijk, omdat verkeerslichten te laag en het aquaduct bij de Geeuw te klein was voor de enorme combinaties. Dus ging het door Sneek en dat was geen sinecure. De chauffeurs moesten regelmatig hun uiterste best doen om de obstakels te nemen. In Ysbrechtum was het erg smal en in Bolsward was het nemen van de rotonde lastig. Ook de bocht van de Kloosterlaan naar de oprit van de A7 was moeilijk. Hier moest verschillende keren gestoken worden om de bocht te krijgen. Met een lengte van de combinatie van ca.32 meter was dit een huzarenstukje. (foto’s Wim Walda, Douwe Rodenburg en Jan Douwe Gorter)

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend