Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt

Door: Henk van der Veer Sport
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Foto Lieuwe Bosch

SNEEK/UTRECHTZaterdag kunnen de dames van Friso Sneek andermaal historie schrijven als er in Utrecht gewonnen wordt van opponent Hollandse Pot VV Utrecht. In een ongetwijfeld vol Sportcentrum Galgenwaard komt de formatie van Erik Reitsma om 14.30 uur in actie tegen een naar alle waarschijnlijkheid getergde thuisploeg.

Perfecte uitgangspositie

De ploeg van Vera Koenen heeft maar een opdracht en dat is winnen. Verlies betekent namelijk dat Friso Sneek voor de tweede maal in successie landskampioen wordt. In de kolkende Sneker Sporthal wonnen de roodhemden vorige week tamelijk afgetekend met 3-0 en verschaften zich op deze wijze een perfecte uitgangspositie. Toch waakt Erik Reitsma voor al teveel optimisme. Als trainer/coach weet hij ook dat de winst van afgelopen zondag geen garantie is voor een succesvol vervolg.

Uitzinnige supportsschare

De Utrechtse brigade plaatste zich verrassend voor de finale en schakelde Zwolle en Apollo 8 uit. In Sneek konden de gasten niet optimaal hun kansen benutten mede omdat Friso Sneek een prima partij op de Taraflexvloer legde voor een uitzinnige supportsschare. In dat duel verloor VV Utrecht spelverdeler Ana Rekar die op pijnlijke wijze verkeerd terecht kwam en met een zware knieblessure de arena moest verlaten. Extra zuur voor haar omdat ze aan haar laatste wedstrijden als topvolleybalster bezig is.

Bescheiden feestje

De wedstrijd wordt opnieuw volop in beeld gebracht door de landelijke pers. Ook Studio Sport geeft acte de presence. Mochten de Snekers het landskampioenschap binnenhalen dan wordt dat op zaterdag op bescheiden wijze gevierd. Nadien volgt de echte huldiging met alle toets en bellen.

Bron: VC Sneek