‘De bal rolt weer ...’, voetbalvoorbeschouwing 3 en 4 mei

Door: Henk van der Veer Sport
Afbeelding

SNEEK- In de extra editie van ‘De bal rolt weer ...’, van maandag 22 april jongstleden werd al aandacht besteed aan de prestaties van de Sneker clubs in het weekeinde van 30 en 21 april. En dus beperken we ons hier tot de bekerwedstrijd van ONS Sneek tegen Blauw Wit ’34 van vorige week dinsdag waarbij de matig spelende Sneker formatie in Leeuwarden middels een 4-2 nederlaag in de halve finale sneuvelde.

En dus kan de focus vanaf nu volledig op de competitie in de eerste klasse I waarin het decor door de toegestane en vervolgens weer niet toegestane terugtrekking al een paar keer is gewijzigd. Dat decor verandert door de afzegging van het bestuur van Jubbega hoogstwaarschijnlijk nog een keer, maar hoe dat uitpakt voor de Sneker eersteklassers ONS Sneek en LSC 1890 is bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet uitgekristalliseerd.

Wat wel uitgekristalliseerd is dat de tweede editie van de Sneker Clásico die in eerste instantie voor zaterdag 4 mei was geagendeerd, met het oog op de verwachte belangstelling en dodenherdenking een dag is vervroegd. Het Sneker voetbalweekeinde begint derhalve al op vrijdagavond 3 mei, waarna het beperkte programma op zaterdagmiddag wordt voortgezet met de wedstrijden tussen VVI en Sneek Wit Zwart en tussen ONS Sneek o.23 en SVI o.23.

Voor meer info: https://pengel.weebly.com