Fout volleybalbond kost Sneker Bennie Tuinstra belangrijke kwalificatiewedstrijden

Door: Henk van der Veer Sport
Fout volleybalbond kost Sneker Bennie Tuinstra belangrijke kwalificatiewedstrijden
Fout volleybalbond kost Sneker Bennie Tuinstra belangrijke kwalificatiewedstrijden Archieffoto Lycurgus

SNEEK- International Bennie Tuinstra uit Sneek mag dit jaar niet meedoen aan de Volleybal Nations League. De volleybalbond Nevobo heeft een fout gemaakt bij het inschrijven van Tuinstra. Er is nog geprobeerd om het recht te zetten, maar zonder succes, meldt de bond.

“Het is tragisch dat dit een speler van het team overkomt”, zegt technisch directeur Herman Meppelink. “We hebben te doen met Bennie, die zich altijd onvoorwaardelijk inzet voor het team en ik vind het ook heel vervelend voor de staf en het team, maar helaas is het onomkeerbaar gebleken.”

Bij het online aanmelden van Tuinstra voor de Volleybal Nations League is vergeten een hokje achter zijn naam aan te vinken. Daardoor zijn uiteindelijk maar 29 van de 30 spelers uit de selectie van bondscoach Roberto Piazza aangemeld.

Je maag draait om

Tuinstra zelf is erg aangedaan, nu hij niet mee kan doen. “Ik ben enorm teleurgesteld over wat er is gebeurd. Je bent een heel jaar bezig om beter te worden, omdat je met het team een doel voor ogen hebt: het halen van de Olympische Spelen. Dat is een lang proces en daar zijn we nu dichtbij. Als je dan hoort, dat je daar nu niet een bijdrage aan kan leveren, dan draait je maag wel even om.”

De 23-jarige Sneker kan eventueel nog wel opgenomen worden in de olympische selectie, als Nederland zich voor Parijs plaatst. Tuinstra gaat daarom de komende weken door met een trainingsprogramma bij Oranje.

Bron: www.omropfryslân.nl