OHH Jeugdvoetbaldagen in Heeg meteen een groot succes

Door: Ynte Dragt Sport
Jeugdvoetbaldagen in Heeg
Jeugdvoetbaldagen in Heeg Foto: Ynte Dragt


HEEG - In de meivakantie je techniek en voetbalskills verbeteren, daar is de jeugd van Oudega, Heeg en HJSC wel voor te porren. De deelname aan jeugdvoetbaldagen in Heeg is dan ook boven verwachting. De afgelopen dagen deden maar liefst 105 leden van de OHH, het samenwerkingsverband bij de jeugd van de drie voetbalclubs, mee aan de jeugdvoetbaldagen.

De organisatie is erg blij met de enthousiaste deelname en de grote opkomst. Daarnaast werkt het weer ook nog eens voortreffelijk mee. “Alsof het zo moet zijn”, zegt Pieter Vlagsma, namens de OHH tot volle tevredenheid. Het is voor eerst dat de jeugdvoetbaldagen door de voetbalclubs van Oudega, Heeg en HJSC worden georganiseerd.

Volgens OHH trainer Sven Nijboer is het idee voor de voetbaldagen mede ontstaan uit een stukje eigen jeugdsentiment. “Met een groep vrienden deden we in de zomervakantie vaak mee met de jeugdvoetbalkampen van de KNVB in Bakkeveen. Die duurden zo’n vijf dagen en we sliepen dan in tenten. Machtig mooi vonden we dat.”

Serieus aan de bak
Inmiddels zijn de kameraden jeugdtrainers bij OHH en zijn de eerste jeugdvoetbaldagen in volle gang. De afgelopen twee dagen kwam de jeugd tot de JO15 in actie, ‘s ochtends de allerjongsten tot 12 jaar en ‘s middags de ouderen. De jeugd moet overigens serieus aan de bak. Onder begeleiding van de eigen trainers worden de techniek en de eigen vaardigheden verbeterd. Daarnaast zijn er diverse clinics, maar is er ook ontspanning met bijvoorbeeld een voetbalkwis.

7x7 toernooi
“Al met al zijn ze zo’n vier uren per dag bezig en dat is ook lang genoeg”, vindt Sven. De voetbaldagen zijn trouwens nog niet voorbij. Woensdagavond is er een 7x7 toernooi voor de JO17- en JO19- jeugd. Daar doen ook andere voetbalclubs uit de regio aan mee en met twintig deelnemende teams zit het toernooi helemaal vol. Sven Nijboer en Pieter Vlagsma hopen dat er morgenavond veel publiek naar sportpark Heech komt om te kijken. De eerste wedstrijden beginnen om 18:00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding