Alle appartementen in Bogermanhof Wommels verhuurd

Door: Henk van der Veer Algemeen
Alle appartementen in Bogermanhof  Wommels verhuurd
Alle appartementen in Bogermanhof Wommels verhuurd Illustratie BA32 Heerenveen

WOMMELS- Het voormalige schoolgebouw van Bogerman in Wommels is omgebouwd tot een unieke woonlocatie. In het karakteristieke schoolgebouw zijn tien appartementen gerealiseerd. Bijna alle appartementen komen in aanmerking voor huurtoeslag. Dus ideaal voor starters. Op 19 april was er een druk bezocht Open Huis. De inschrijving sloot op 29 april om 9 uur. Inmiddels zijn de resultaten bekend. Alle appartementen zijn verhuurd. Een Boppeslach

Het voormalige schoolgebouw van Bogerman oogt van binnen als een klassiek schoolgebouw met brede gangen en hoge plafonds. Die kenmerkende elementen zijn bij de renovatie in ere gehouden. Ook zijn materialen uit de oude school zoveel mogelijk hergebruikt. Het resultaat is een duurzaam en deels circulair gerenoveerd woongebouw. “Na de tien fraaie en allemaal verkochte koopwoningen achter het Bogerman, zijn nu ook alle aantrekkelijke huurappartementen verhuurd,” aldus Eelke Veenstra, voorzitter van Dorpsbelang Wommels. “Daarmee is Wommels een mooi voorbeeld van hoe je als dorp omgaat met starters.” Bij de toewijzing van de appartementen kregen mensen met een band met Wommels, Easterein en Kubaard voorrang.

Van de tien appartementen zijn er zeven verhuurd aan mensen met een binding met Wommels, Easterein of Kubaard. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar. Niet alleen alleenstaanden huren, maar ook twee tweepersoons huishoudens. Voor acht appartementen is huurtoeslag mogelijk. Omstreeks half juni krijgen de bewoners, afhankelijk van de nuts-aansluitingen, hun sleutels. Een feestelijk moment.