Volleyballer en meester Koen Sikkema herdacht met de ‘Meester Koen Loop’

Algemeen Ingezonden
 Koen Sikkema herdacht met de ‘Meester Koen Loop’
Koen Sikkema herdacht met de ‘Meester Koen Loop’ Foto: VC Sneek

LEEUWARDEN/SNEEK - Vorig jaar werd de volleybalwereld opgeschrikt door het plotselinge overlijden van de jonge Koen Sikkema (25). Hij speelde bij de heren 1 van VC Sneek en was met zijn team net kampioen geworden van de eerste divisie.

Koen Sikkema begon zijn volleybalcarrière bij VC058 in Leeuwarden en sinds het schooljaar 2020-2021 was hij op het IKC Wiarda in Leeuwarden vooral bekend als ‘meester Koen’, eerst als student en later als onderwijsassistent in functie.  

Meester Koen Loop
Ter nagedachtenis aan Koen houdt IKC Wiarda op 26 april tijdens de Koningsspelen de ‘Meester Koen Loop‘ op het kaatsveld van Goutum. De ouders van Koen lossen samen met andere familieleden om 8.45 uur het eerste startschot van deze sponsorloop. De opbrengst is voor de Leeuwarder stichting Amurang. Bij deze stichting liep Koen in 2019 stage als student van het Friesland College bij hun Creaproject in Amurang en Tondano.

Op de drukbezochte uitvaartplechtigheid vorig jaar in de Wiardahal waren veel kinderen van IKC Wiarda aanwezig. Directeur Francien van der Veen: “Wij vinden het heel mooi om ter nagedachtenis aan onze geliefde, vrolijke en sportieve meester Koen deze sponsorloop voor stichting Amurang te organiseren. We missen Koen nog dagelijks op school en zullen hem nooit vergeten!”

Stichting Amurang
Het overlijden had ook veel impact binnen de Friese volleybalwereld. Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van de Friso Sneek dames om de landstitel was er een minuut stilte. Stijnie Bijlsma, de moeder van Koen: “Hij was niet alleen van ons. Koen heeft zich ingezet voor dat waar hij blij van werd, niet alleen sportief maar vooral om iets te betekenen voor kinderen. En dat hij dat met deze ‘Meester Koen Loop‘ kan doen voor de stichting Amurang en op zijn geliefde Wiardaskoalle is erg waardevol voor ons.”

Wij missen Koen nog dagelijks op school

Stichting Amurang zet zich sinds 2004 in voor het welzijn van kansarme kinderen en jongeren in Indonesië. De stichting hielp onder andere mee aan de bouw van twee tehuizen en een school. Het Amurang Studiefonds voorziet studenten van een studiebeurs. Deze jongeren zijn geselecteerd via het Amurang-coachproject “Hari Depan Saya/Mijn Toekomst”. Jaarlijks verzorgen MBO- en HBO-studenten voor het Creaproject sportieve en creatieve lessen op scholen in Noord-Sulawesi.  

Sponsorloop
De 250 leerlingen van IKC Wiarda doen 26 april om 8.30 uur een warming up, waarna zij in drie groepen de sponsorloop lopen. De starttijden zijn:

  • 8.45 uur groep 6, 7 en 8; 
  • 9.05 uur groep 1 en 2
  • 9.25 uur groep 3, 4 en 5. 

Stichting Amurang is met een informatiestand aanwezig. Doneren mag via Instagram @ikc_wiarda of via Facebook @amurangers.


Koen in Indonesië op stage  - Foto: Stichting Amurang